Billig gæstemad: Stifado

Jeg har været så heldig, at besøge Grækenland mange gange efterhånden, og jeg er blevet meget begejstret for det græske køkken <3 En af mine græske yndlingsretter er Stifado, en super lækker simreret med oksekød, masser af varme krydderier og en god sjat rødvin 😀

Retten er budgetvenlig, super nem at gå til og så passer den stort set sig selv, når det hele er gryden – helt perfekt til en aften med gæster hvor man hellere vil være social end at stå i køkkenet 🙂

Billig gæstemad: Stifado

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Oksekød, Græsk
Antal

6

personer
Forberedelsestid

40

minutes
Tilberedningstid

3

hours 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Stifado
  • 1,2 kg oksebov eller oksetykkam

  • olie til stegning

  • 6 løg ,store

  • 5 fed hvidløg

  • 2 ds hakkede tomater

  • 4 dl rødvin

  • 1 ds tomatpure, 140 g

  • 1 tsk rosmarin

  • 1 spsk oregano

  • 3 laurbærblade

  • 2 kanelstænger

  • 1 oksebouillonterning

  • 2 dl vand

  • skrællen fra 1 øko. citron

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 kg kartofler

  • 1 kg pastinakker og persillerødder

  • olie

  • paprika

  • salt

Sådan gør du

  • Skær oksekødet i grove tern.
  • Løg skrælles og skæres i både. Pil hvidløgene. Brug en kartoffelskræller til at skrælle store stykker citronskal af (kun det gule).
  • Opvarm olie i en stor gryde og svits kød, løg og hvidløg.
  • Tilføj tomater, vin, tomatpure, vand, bouillonterning, citronskaller samt krydderier.
    Du kan vælge at lade det hele småsimre i gryden i 2-3 timer (jo længere jo bedre) eller du kan komme det hele i en stegeso og lad det simre i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer, meget gerne længere).
  • Lad retten simre indtil kødet er kogt helt mørt og væden kogt ind omkring kødet og løgene.
  • Smag til med salt og peber.
  • Inden serveringen fjernes for så vidt muligt citronskaller, laurbærblade og kanelstænger.
  • Tilbehør
  • Skræl, vask og skær kartofler og rodfrugter i skiver.
  • Vend skiverne med lidt olie samt paprika og salt.
  • Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter indtil de er gyldne og let sprøde.

Noter

  • Retten kan også serveres med ris eller kartoffelmos.
  • Tip! Jeg købte en grydesteg (af tykkam) i rema 1000 og skar i stykker – de er ofte på tilbud.
  • Pris pr. person: ca. 30-35 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*