Billig gæstemad: Stifado

Jeg har været så heldig, at besøge Grækenland mange gange efterhånden, og jeg er blevet meget begejstret for det græske køkken <3 En af mine græske yndlingsretter er Stifado, en super lækker simreret med oksekød, masser af varme krydderier og en god sjat rødvin 😀

Retten er budgetvenlig, super nem at gå til og så passer den stort set sig selv, når det hele er gryden – helt perfekt til en aften med gæster hvor man hellere vil være social end at stå i køkkenet 🙂

Stifado

Billig gæstemad: Stifado

5 fra 4 stemmer
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Græsk, Oksekød
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Stifado

  • 1 kg oksebov eller oksetykkam
  • 1 spsk olie til stegning
  • 6 store løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 ds hakkede tomater
  • 4 dl rødvin
  • 140 g tomatpure
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 spsk oregano
  • 3 laurbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1 oksebouillonterning
  • 2 dl vand
  • skrællen fra 1 øko. citron
  • salt og peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 1 kg pastinakker og persillerødder
  • 2 spsk olie
  • paprika
  • salt

Sådan gør du
 

  • Skær oksekødet i grove tern.
  • Løg skrælles og skæres i både. Pil hvidløgene. Brug en kartoffelskræller til at skrælle store stykker citronskal af (kun det gule).
  • Opvarm olie i en stor gryde og svits kød, løg og hvidløg.
  • Tilføj tomater, vin, tomatpure, vand, bouillonterning, citronskaller samt krydderier. Du kan vælge at lade det hele småsimre i gryden i 2-3 timer (jo længere jo bedre) eller du kan komme det hele i en stegeso og lad det simre i ovnen ved 150 grader i 2-3 timer, meget gerne længere).
  • Lad retten simre indtil kødet er kogt helt mørt og væden kogt ind omkring kødet og løgene.
  • Smag til med salt og peber.
  • Inden serveringen fjernes for så vidt muligt citronskaller, laurbærblade og kanelstænger.

Tilbehør

  • Skræl, vask og skær kartofler og rodfrugter i skiver.
  • Vend skiverne med lidt olie samt paprika og salt.
  • Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 45 minutter indtil de er gyldne og let sprøde.

Noter

u003cliu003eRetten kan også serveres med ris eller kartoffelmos.u003c/liu003eu003cliu003eTip! Jeg købte en grydesteg (af tykkam) i rema 1000 og skar i stykker – de er ofte på tilbud.u003c/liu003eu003cliu003eu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Elsker Stifado og denne her der nem og lækker ud. Den vil jeg servere på lørdag til mine 16 gæster.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*