Enchiladas med oksekød

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen – jeg eeeelsker mexicansk mad 😀 Denne gang er det en lækker og smagfuld omgang enchiladas der står menuen. De kan også laves med kylling, hvis man er mere til det.

Enchiladas med oksekød

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Oksekød, Mexicansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 6 fuldkornstortillas

  • Oksefyld
  • 1 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk olie

  • 400 g hakket oksekød 3-7%

  • 1 ds kidney bønner (evt. i chilisauce)

  • 70 g tomatpure

  • 2 tsk paprika

  • 2 tsk spidskommen

  • 0,5 tsk chili eller cayennepeber

  • salt og peber

  • Tomatsauce
  • 1 ds flåede tomater

  • 1 alm løg

  • 2 fed hvidløg

  • 70 g tomatpure

  • 1 spsk paprika

  • 1 tsk basilikum

  • 1 tsk sukker

  • salt og peber

  • Topping
  • 75 g revet cheddar

  • evt. avocado i tern, forårsløg, jalapenos, creme fraiche, majs, osv.

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Kødfyld
  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Opvarm lidt olie på en pande og svits først løg og hvidløg uden at de tager farve, og tilsæt derefter de hakkede oksekød og brun det af. Tilsæt kidneybønner, tomatpure og krydderier, og lad det stå ved svag varme imens du laver tomatsauce.
  • Smag til med salt og peber
  • Tomatsauce
  • Hak løg og hvidløg, og svits det i 1 spsk olie i en gryde.
  • Tilsæt tomater, tomatpure og krydderier, og lad det hele simre til løgene er møre.
  • Blend saucen jævn med en stavblender, og smag til med salt og peber.
  • Enchiladas
  • Fordel kødfyldet på midten i de 6 fuldkornstortillas.
  • Fold siderne ind og rul tortillaerne stramt sammen.
  • Placer alle enchiladasene i et ildfast fad.
  • Hæld tomatsaucen henover og drys til sidst med revet cheddar.
  • Bag dem i ovnen i 12-15 minutter til osten er gylden.
  • Kan evt. serveres med et drys majs, avocado, forårsløg, jalapenos, osv.

2 Comments

  1. Elisabeth

    Jeg savnede lidt flere grøntsager i retten, så jeg blendede to store gulerødder, som jeg svitsede sammen med farsen. Og så fik vi en salat ved siden af.
    Mega lækker ret. Det smagte mega godt og begge børn synes også om det.

    • Britt // Sund på budget

      Det lyder lækkert, det kan man også sagtens hvis man har lyst – jeg brugte også mine rester fra grøntskuffen 🙂 Folk glemmer dog ofte, at både kidney bønner og dåsetomaterne tæller med i det daglige grøntsagsindtag, så grøntsagsindholdet i retten er faktisk helt fint 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*