Fiskefrikadeller med kartofler, grønt og persillesauce

For mig emmer denne ret bare af sommer, så den skal selvfølgelig have en plads på madplanen 🙂

Fiskefrikadeller med kartofler, grønt og persillesauce

0 from 0 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Fisk, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Delvis

Det skal du bruge

  • 0,75 kg kartofler

  • 0,5 kg gulerødder

  • 400 g fiskefars

  • olie til stegning

  • Persillesauce
  • 15 g smør el. smagsneutral olie

  • 2 spsk hvedemel

  • 3 dl minimælk

  • 1 dl kartoffelvand

  • 1 potte persille

  • 2 spsk citronsaft

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og gulerødder, og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Husk at gemme 1 dl af vandet til sauce.
  • Persillesauce
  • Vask og hak persillen fint.
  • Varm fedtstof i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
  • Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden så det ikke klumper.
  • Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille samt salt og peber, og kog saucen igennem.
  • Fiskefrikadeller
  • Form farsen til frikadeller og steg på begge sider i lidt olie til de gyldne og gennemstegte.
  • Servér fiskefrikadellerne med kartofler, gulerødder og persillesauce.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*