mexicansk suppe

Flexitarisk madplan uge 15, 2023

Halløj og rigtig glædelig påske 🙂 Næste uges flexitariske madplan er blevet klar til jer, men påsken driller selvfølgelig lidt. Tilbudsavisen gælder først fra tirsdag, og det er også først her butikkerne åbner igen, derfor gælder næste uges madplan først fra tirsdag 🙂

Prisen for indkøb til ugens flexitariske madplan er 412 kr for 2 voksne og 2 store børn. Planen gælder fra tirsdag den 11. april, tilbuddene på indkøbslisten gælder også fra tirsdag den 11. april, og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

NYHED!

Du kan nu blive medlem hos Sund på budget og få adgang til en række nye funktioner. Som standard medlem får du adgang til næringsindhold på alle opskrifter, mulighed for at gemme favoritopskrifter, mulighed for at lave dine egne madplaner og få genereret en indkøbsliste hvor du også selv kan tilføje og fjerne varer. Fremadrettet vil det også kræve medlemskab, for at kunne se indkøbslisten til den vegetariske, flexitariske og single madplanen. Bliv medlem her og få adgang til alle funktionerne med det samme.

Nye kostråd

Den flexitariske madplan følger de nye officielle danske kostråd. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, begrænsede mængder af magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der i 2021 kom nye kostråd, lyder anbefalingerne for kødprodukter på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Der er lidt mindre end de 350 gram på madplanen, da der også skal være plads til kødprodukter til morgenmad og frokost.

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS FLEXITARISKE MADPLAN

Mandag: –

Tirsdag: Vegetarisk pastafad

Onsdag: Fuldkornspasta med tun i tomat

Torsdag: Rugbrød med hjemmelavet æggesalat og gnavegrønt

Fredag: Krydret svinefilet med grøn kartoffelsalat

Lørdag: Veggieburger med blomkål og kikærter

Søndag: Mexicansk suppe m. oksekød og kidney bønner

For at se indkøbslisten, skal du være logget ind som medlem

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
*