kyllingespyd

Flexitarisk madplan uge 20, 2021

Godmorgen 🙂 Den nye flexitariske madplan er blevet klar til jer med masser af lækre retter, som selvfølgelig er en god blanding af vegetarretter samt et par kødretter. Vi rammer maj måned og derfor sættes suppe-søndag på standby indtil efteråret. I stedet vil søndag byde på en nem ret f.eks. one pots eller salater. Den flexitariske madplan lever op til de nye kostråd som har klima som hoved fokus. Helt overordnet betyder det, at det anbefales at spise planterigt, skære ned på kødet og skruer op for indtaget af bælgfrugter samt fuldkorn – hvilket bestemt heller ikke er skidt for vores sundhed.

Prisen for indkøb til ugens flexitariske madplan er 332 kr for 2 voksne og 2 store børn. Planen gælder fra mandag den 17. maj, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 16. maj, og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Hey! Har du for resten set at jeg har udgivet min første E-bog med inspiration til frokost og madpakker? E-bogen indeholder opskrifter for store og små, kødspisere og vegetarer, og alt derimellem 🙂 F.eks. finder du opskrifter på bønnedips, æggewraps, asiatiske kyllingefrikadeller, drikkeyoghurt, salater, forskelligt slags lækkert bagværk og meget mere. Du kan købe bogen for bare 99 kr lige her. Når du køber et produkt i webshoppen, støtter du det arbejde jeg laver med madplanerne 🙂


Anbefalinger – Nye kostråd

Den flexitariske madplan følger de nye officielle danske kostråd. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, begrænsede mængder af magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der den 7. januar kom nye kostråd, lyder anbefalingerne for kødprodukter på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Der er lidt mindre end de 350 gram på madplanen, da der også skal være plads til kødprodukter til morgenmad og frokost.

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS FLEXITARISKE MADPLAN

Mandag: Veggiedeller med hjemmelavet tomatsalsa og lynhurtige madbrød

Tirsdag: Spicy kyllingeburger med spidskålssalat

Onsdag: Vegetarisk bolognese

Torsdag: Rugbrød med æggesalat og gnavegrønt

Fredag: Marinerede kyllingespyd og kartoffelsalat m. blomkål, karry og æble
(velegnet til grill)

Lørdag: Rødbedebøf bearnaise

Søndag: Cremet pasta med røget laks og spinat

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsburgerboller, Hatting 4 stk 15,95 kr
  • 1 pk rugbrød, 500 g 6,50 kr

Frugt og grønt

  • 1 blomkål 15 kr
  • 1 bk champignon, 400 g 12,50 kr
  • 1 kg gulerødder 6,50 kr
  • 2 kg kartofler 15 kr
  • 1 peberfrugt 7 kr
  • 1 pebermix 16 kr
  • 1 porre 5 kr
  • 0,5 kg rødbeder, vej-selv 6 kr
  • 3 squash 3 x 6 kr = 18 kr
  • 1 spidskål 13 kr
  • 0,7 kg tomater, vej-selv 7 kr (tilbud)
  • 4 æbler 4 x 2 kr = 8 kr

Frost

  • 1 ps fine ærter, 600 g 9,20 kr
  • 1 ps hakket spinat, 900 g 10,95 kr

Køl

  • 1 pk gær 1,25 kr
  • 1 pk hakket kylling 7-10%, 450 g. 20 kr (tilbud)
  • 1 pk kyllingelårfilet, 400 g 20 kr (tilbud)
  • 1 pk røget laks i skiver, 200 g 29 kr (tilbud)
  • 2 bk skrabeæg, 10 stk 2 x 10 kr = 20 kr (tilbud)

Mejeri

  • 2 cheasy fraiche 5%, 500 ml 2 x 12,95 kr = 26 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 7,95 kr

Kolonial

  • 1 gl bearnaisesauce, Rema 1000, 410 g 12 kr
  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
  • 1 pk fuldkornsspaghetti, 500 g 6,50 kr
  • 2 ds hakkede tomater 2 x 3,95 kr = 8 kr
  • 1 ds tomatpure, 140 g 2,50 kr

Pris

332 kr*

* Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hp-sauce el. worcestershire sauce
  • hvedemel
  • hvidløg
  • ketchup
  • løg
  • mayonnaise
  • olie
  • rasp
  • sennep
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • karry
  • paprika
  • oregano
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

Andet

  • træspyd /grillspyd

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*