Pitabrød m. fuldkorn

Lækre og nemme pitabrød med fuldkorn – perfekt til aftensmaden eller madpakken 😛

Pitabrød m. fuldkorn

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Bagværk
Antal

6

stk
Forberedelsestid

20

minutes
Bagetid

12

minutes
Hævetid

75

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 25 g gær

  • 3 dl vand, håndvarmt

  • 2 spsk olie

  • 2 tsk sukker

  • 2 tsk salt

  • 200 g hvid fuldkorns hvedemel el. grahamsmel

  • 2-300 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opvarm vandet til det er håndvarmt – du må ikke brænde dig på vandet, så slår du gæren ihjel.
  • Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen (dejen må ikke blive for tør) og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til boller. Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud til pitabrød ca. 10 cm i diameter.
  • Kom bagepapir på 2 bageplader og læg 3 pitabrød på hver. Lad pitabrødene hæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm bages pitabrødene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
  • Lad pitabrødene køle let af inden de flækkes og fyldes med dit yndlings fyld 🙂

2 Comments

  1. Claudia Simoni

    Ej hvor en lækker, nem og hurtig opskrift! Jeg tilføjede lidt nigellafrø til dejen det gav det extra pift.
    Mange tak, jeg tror ikke jeg kommer til at købe pita brød igen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*