Helstegt kylling m. ris og dampet broccoli
Forberedelses tid
15minutter
Tilberedningstid
75minutter
Forberedelses tid
15minutter
Tilberedningstid
75minutter
Ingredienser
  • 1 hel kylling
  • 300g ris
  • 1 broccoli
  • 1ps bønneblandingeller anden grøntsagsblanding
  • 2,5dl oma madlavningsfløde 4%
  • 1 løg
  • 3dl vand
  • 1-2 laurbærblade
  • olie
  • kulør
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Vask og rens kyllingen indvendig og dup den tør med køkkenrulle.
  2. Sauce: Skær vingespidserne og overskydende fedt ved halsen af . Læg kyllingestykkerne i en lille gryde sammen med grofthakket løg, vand, salt, peber og laurbær og lad det koge, mens kyllingen steger.
  3. Smør kyllingen godt ind i olie både ind- og udvendig, og drys med salt og peber – ligeledes både udvendig og indvendig.
  4. Læg kyllingen i et ildfast fad og steg den i ovnen i ca. et kvarter. Skru ned til 200 grader og steg den færdig i ca. 60 min.
  5. Broccoli vaskes og skæres ud i buketter. Damp broccolien i en lille smule letsaltet vand til den er mør, men stadig har bid.
  6. Tilbered ris og grønt som anvist på posen.
  7. Si kylling, løg og laurbær fra kyllingesaucen. Lad den koge lidt ind, tilsæt madlavningsfløde og saucekulør. Smag til med salt og peber. Jævn evt. efter behov.
  8. Server kyllingen med saucen, ris, dampet broccoli og grøntsagsblanding.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 15-18 kr