Krydrede kyllingefrikadeller med kikærtesalat og flute
Region
Kylling
Forberedelses tid
30
minutter
Tilberedningstid
10
minutter
Forberedelses tid
30
minutter
Tilberedningstid
10
minutter
Ingredienser
Kyllingefrikadeller
450
g
hakket kylling
max 10% fedt
1
æg
2
spsk
fraiche 5%
el. lidt mælk
2-3
spsk
havregryn
1
løg
revet
1
fed
hvidløg
1
tsk
spidskommen
1
tsk
paprika
evt
chili
stødt
1
tsk
salt
peber
Kikærtesalat
200
g
kikærter, tørrede eller 1 dåse oplødte kikærter
husk at sætte i blød 12 timer hvis du bruger tørrede
250
g
cherrytomater i både
0,5
agurk
i tern
200
g
ærter
optøet
1
peberfrugt
i tern
1
lille
løg
finthakket
evt
1 dusk
hakket persille
hvis du har
Dressing til salat
4
spsk
citronsaft
2
spsk
olie
2
fed
hvidløg
presset
½
tsk
chili
stødt
rigeligt salt og peber
Instruktioner
Kyllingefrikadeller
Riv løg og hvidløg.
Bland ingredienserne til frikadellerne sammen i en skål og stil den på køl i 15 minutter.
Farsen formes til frikadeller og steges på panden med lidt rapsolie
Kikærtesalat
Kikærterne stilles i blød natten over (ellers brug dem fra dåse).
Vask, rens og snit grøntsagerne. Hak persillen og bland ingredienserne til dressingen sammen.
Vend dressing, kikærter og grøntsager sammen, og smag salaten til.
Bag brødene som anvist i nedenstående opskrift og server sammen med frikadeller og salat.