Flæskesteg med sprød svær

Print Recipe
Flæskesteg med sprød svær
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1,5 time
Antal personer
Ingredienser
  • 500 gram flæskesteg svinekam
  • 1 kg kartofler
  • 0,5 kg gulerødder
  • 1 ps grønne bønner haricots verts
  • rødkål u. sukker
  • laurbærblade
  • salt og peber
  • kulør
  • jævning mel og vand
  • sukker
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 1,5 time
Antal personer
Ingredienser
  • 500 gram flæskesteg svinekam
  • 1 kg kartofler
  • 0,5 kg gulerødder
  • 1 ps grønne bønner haricots verts
  • rødkål u. sukker
  • laurbærblade
  • salt og peber
  • kulør
  • jævning mel og vand
  • sukker
Instruktioner
Flæskesteg
  1. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Er stegen ridset, så tjek om den er ridset godt nok. Gnid herefter sværen grundigt med masser af salt - husk at komme ned imellem sværen.
  2. Sæt flæskestegen på en rist, lagt over en bradepande – eller et ovnfastfad med tilhørende rist. Hæld vand i bradepanden (ca. 7-8 dl) og sæt stegen midt i en kold ovn.
  3. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Du kan evt. give den "grill program" de sidste 10 minutter, hvis sværen ikke er helt klar.
  4. Lad flæskestegen hvile på et skærebræt i 15 minutter inden den skæres ud.
Tilbehør
  1. Kartofler og gulerødder skrælles og koges møre i letsaltet vand. De grønne bønner dampes/koges som anvist på posen. Rødkålen kan serveres både kold og varm alt efter hvad der er tradition for hjemme hos jer.
Sauce
  1. Tag 4-6 dl af stegeskyen fra flæskestegen. Si skyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen fri for fedt. Supplér evt. skyen med bouillon, fond eller vin.
  2. Kog skyen op sammen med et par laurbærblade. Jævn saucen, tilsæt kulør og 1 tsk. sukker. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker. Husk at tage laurbærbladet op igen inden servering.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 10-13 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*