Stuvet spidskål
Region
Dansk
Antal personer
Forberedelses tid
4
personer
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4
personer
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
1
kg
spidskål
el. hvidkål
2
spsk
fedtstof
3
spsk
mel
0,5
liter
minimælk
0,5
tsk
muskatnød
stødt
salt og peber
Tilbehør
750
g
kartofler
400
g
gulerødder
Instruktioner
Hak kål fint og kog den i let saltet vand til den er mør. Hæld vandet fra kålen – gem en kop vand til sauce.
Lav en klassisk opbagning ved at smelte fedtstof i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
Smag saucen til med salt, peber og muskat, og om kålen i og varm den igennem.
Serveres sammen med kogte kartofler og gulerødder, samt frikadeller