Stuvet spidskål
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Antal personer Forberedelses tid
4personer 15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
Tilbehør
Instruktioner
  1. Hak kål fint og kog den i let saltet vand til den er mør. Hæld vandet fra kålen – gem en kop vand til sauce.
  2. Lav en klassisk opbagning ved at smelte fedtstof i en gryde. Tilsæt derefter melet og bag det lidt sammen i gryden.
  3. Kom en kop af kogevandet fra kålen i gryden med mel og smør og pisk, til der ikke er flere klumper.
  4. Kom mælken i saucen af 2-3 omgange. Kog saucen igennem ved lav varme i ca. 10 min.
  5. Smag saucen til med salt, peber og muskat, og om kålen i og varm den igennem.
  6. Serveres sammen med kogte kartofler og gulerødder, samt frikadeller