Frisk grønkålssalat med citron, parmesan og pinjekerner
Region
Salat
Antal personer
Forberedelses tid
4
personer
10
minutter
Tilberedningstid
10
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4
personer
10
minutter
Tilberedningstid
10
minutter
Ingredienser
Grønkålssalat
200
g
frisk grønkål
skyllet og ribbet i små stykker
50
g
parmesan
revet
50
g
pinjekerner
kan erstattes med solsikkerkerner
Dressing
1
øko
citron
skal og saft
2
spsk
olie
raps eller oliven
1
tsk
sukker
1
tsk
salt
peber
Instruktioner
Grønkålen vaskes og ribbes i mindre stykker. Bland ingredienserne til dressingen og vend grønkålen sammen med dressingen.
Lad grønkålenssalat trække et par timer på kål.
Inden serveringen ristes pinjekerner på en varm pande uden olie et par minutter til de er gyldne.
Drys grov stykker friskrevet parmesan og pinjekerne på grønkålssalaten og servér.
Salaten er rigtig god til julens fede kødretter som frikadeller, medister og andesteg.