Fuldkorns pizzadej
Region
Bagværk
Forberedelses tid
15
minutter
Ventetid
40
miunter
Forberedelses tid
15
minutter
Ventetid
40
miunter
Ingredienser
25
g
gær
3
dl
lunkent vand
2
spsk
olie
1
tsk
salt
1
tsk
sukker
150
g
fuldkornsmel
f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
300
g
hvedemel el. pizzamel
Instruktioner
Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid – tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere – giv den da en lille æltetur halvvejs.
(Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).