Gratinerede bønner med rodfrugtmos
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
40minutter
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
40minutter
Ingredienser
  • 750g kartofler
  • 500g knoldselleri, pastinak el. persillerod
  • 2 løg
  • 3fed hvidløg
  • 2ds hakkede flåede tomater
  • 2ds kidney bønner
  • 150g cheasy revet mozzarella
  • olie
  • 1spsk Oregano
  • 1spsk paprika
  • 1tsk sukker
  • salt og peber
  • olie til stegning
Instruktioner
Mos
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rodfrugter og kartofler skrælles og skæres i mindre stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre ca. 15-20 minutter. Mos det til en grov mos sammen med salt og lidt peber. Du kan evt. tilsætte lidt mælk eller lidt af koge vandet, for en mere lind mos.
Bønnesauce
  1. Hak og svits løgene i lidt olie. Tilsæt. hvidløg, flåede tomater og kidney bønner. Kog op og lad simre 15 minutter. Smag til med krydderier.
  2. Bønnesaucen hældes i et ildfast fad og mosen fordeles over. Drys med revet ost.
  3. Kom fadet i ovnen i ca. 15 minutter til osten er gylden.
Recipe Notes

Pris pr person: 11-12 kr