Hjemmelavet hyldebærsaft uden sukker
Antal personer
1portion
Antal personer
1portion
Ingredienser
  • 2kg hyldebær m. stilk
  • 1,5liter vand
  • Sødemiddel svarende til 200 g. sukker
  • Har du æbler kan du med fordel koge dem med de giver en god smag til saften.
Instruktioner
  1. Kom hyldebær, sødemiddel og vand i en stor gryde, og bring gryden i kog.
  2. Lad saften koge i 20 minutter ved lav varme, og sluk så for varmen.
  3. Lad saften trække i gryden i 30 minutter. Smag evt. til med sødemiddel.
  4. Hæld saften igennem en si eller sigte, eller gør som jeg, hæld saften igennem et viskestykke i et dørslag for at få filtreret alt grumsen fra.
  5. Hæld den dernæst på flasker eller i en kande, og stil på køl. Husk at saften ikke kan holde sig lige så længe som almindelig saftevand, da der ikke er tilsat noget holdbarhedsmiddel.