Indisk Dahl
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
25minutter
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
  • 300g gulerødderrevet
  • 2store løg
  • 3fed hvidløg
  • 2 æbleri fine tern
  • 0,5tsk stødt chili
  • 1spsk spidskommen
  • 1tsk tørret korianderkan undlades
  • 1ds hakkede tomater
  • 1ds kokosmælk400 ml
  • 4dl røde linsertørrede
  • 2dl vand
  • salt og peber
  • Evt. 1 tsk. stødt eller revet ingefær hvis du har
  • 1spsk olie til stegning
  • Tilbehør: Naanbrød + Fraiche
Instruktioner
  1. Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.
  2. Varm 1 spsk, olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.
  3. Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.
  4. Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med ca. 1 dl vand, sørg for at væsken dækker linserne.
  5. Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.
  6. Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne suger for meget.
  7. Smag til sidst retten til med salt og peber.
  8. Server med et godt stykke brød og en god klat fraiche.
Recipe Notes

Pris pr. person: 10-12 kr