Indisk Dahl
Region
Indisk
,
Vegetarisk
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
300
g
gulerødder
revet
2
store
løg
3
fed
hvidløg
2
æbler
i fine tern
0,5
tsk
stødt chili
1
spsk
spidskommen
1
tsk
tørret koriander
kan undlades
1
ds
hakkede tomater
1
ds
kokosmælk
400 ml
4
dl
røde linser
tørrede
2
dl
vand
salt og peber
Evt. 1 tsk. stødt eller revet ingefær hvis du har
1
spsk
olie til stegning
Tilbehør: Naanbrød + Fraiche
Instruktioner
Hak grøntsagerne fint f.eks. i en minihakker, eller riv dem på et rivejern.
Varm 1 spsk, olie i en stor gryde og svits grøntsagerne og krydderierne.
Tilsæt hakket tomat og kokosmælk og skru ned til middelvarme.
Skyl linserne, og tilsæt dem til retten sammen med ca. 1 dl vand, sørg for at væsken dækker linserne.
Lad det hele simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt, da linser minimum skal koge 20 minutter før de kan spises.
Rør i retten undervejs, så den ikke brænder fast. Tilsæt evt. mere vand, hvis linserne suger for meget.
Smag til sidst retten til med salt og peber.
Server med et godt stykke brød og en god klat fraiche.
Recipe Notes
Pris pr. person: 10-12 kr