Forberedelses tid | 25 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Tærtedej:
- 150 gram grahamsmel eller anden fuldkornsmel
- 100 gram havregryn
- 4 spsk hvedemel
- 2 spsk rapsolie
- 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vand
Fyld:
- 500 g kartofler
- 1 squash
- 1 pk bacon i tern
- 2 løg
- 6 æg
- 250 g cheasy fraiche 5% el. hytteost 1,5 %
- 2 tsk rosmarin
- salt og peber
Gnavegrønt
Ingredienser
Tærtedej:
Fyld:
Gnavegrønt
|
|
Instruktioner
Tærtedej:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
- Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
- Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Rengør squash og løg, og skær dem i tern.
- Steg bacontern sprøde på en pande. Vend kartofler, løg, squash samt rosmarin sammen med bacon på panden, og steg 1-2 minutter. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
- Pisk æg og hytteost samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
- Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
- Serveres med gnavegrønt.
Recipe Notes
Pris pr. person: 12-14 kr