Kartoffeltærte med bacon og squash
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
25minutter
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
Tærtedej:
  • 150gram grahamsmeleller anden fuldkornsmel
  • 100gram havregryn
  • 4spsk hvedemel
  • 2spsk rapsolie
  • 4spsk fraiche 5%eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5tsk salt
  • 1dl vand
Fyld:
  • 500g kartofler
  • 1 squash
  • 1 pk bacon i tern
  • 2 løg
  • 6 æg
  • 250g cheasy fraiche 5%el. hytteost 1,5 %
  • 2tsk rosmarin
  • salt og peber
Gnavegrønt
  • 0,5 agurk i stave
  • 4 gulerøddder i stave
Instruktioner
Tærtedej:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  3. Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  4. Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  2. Rengør squash og løg, og skær dem i tern.
  3. Steg bacontern sprøde på en pande. Vend kartofler, løg, squash samt rosmarin sammen med bacon på panden, og steg 1-2 minutter. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund.
  4. Pisk æg og hytteost samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  5. Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  6. Serveres med gnavegrønt.
Recipe Notes

Pris pr. person: 12-14 kr