Ovnstegte BBQ kyllingelår samt flødekartofler med blomkål og porre
Region
Dansk
,
Kylling
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
1
time
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
1
time
Ingredienser
Kyllingelår
1
kg
kyllingelår m. BBQ
ovnklare
Flødekartofler
0,5
kg
kartofler
1
blomkål
2
porrer
4
dl
minimælk
250
ml
oma madlavningsfløde 4%
1
fed
hvidløg
1
tsk
muskatnød
stødt
jævning
mel og vand
salt og peber
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader
Flødekartofler
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålet vasket og skæres ud i små buketter. Porrerne rengøres og skæres ud i tynde skiver.
Opvarm mælk og madlavningsfløde i en gryde sammen med muskatnød, hvidløg, salt og peber.
Varm det igennem og jævn saucen med lidt mel og vand. Smag til med salt og peber.
Fordel kartofler, blomkål og porrer i stort ildfastfad, og hæld derefter flødeblandingen over.
Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Kyllingelår
Kom bakken med kyllingelår i ovnen samtidig med kartoflerme, og bag dem i ca. 1 time (som anvist på pakken). Husk at fjerne emballagen!
Servér kyllingelår sammen med flødekartoflerne.