Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
Falafler
  • 400g tørrede kikærterskal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
  • En stor håndfuld persilleevt. fra frost
  • 2fed hvidløg
  • 2 løg
  • 3tsk spidskommen
  • 2tsk salt
  • 3 æg
  • 4spsk havregryn
  • 2spsk citronsaft
  • olie til stegning
TIlbehør
  • 0,5 iceberg
  • 2-3 gulerødderrevet
  • 3 tomater
  • 0,5 agurk
  • 1ds majs
  • 4 fuldkornspita
Dressing
  • 2,5dl fraiche 5%
  • 1 håndfuld persillefinthakket
  • 1fed hvidløg
  • 1tsk sennep
  • salt og peber
Instruktioner
Falafler
  1. Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til en jævn masse.
  2. Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande.
  3. Vask og snit grøntsagerne, så de kan bruges til pita.
Dressing
  1. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
  2. Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.