Sprøde falafler med fuldkornspita og salat
Region
Vegetarisk
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
20
minutter
Forberedelses tid
20
minutter
Tilberedningstid
20
minutter
Ingredienser
Falafler
400
g
tørrede kikærter
skal opblødes i vand i minimum 12 timer – eller brug dem på dåse (2 dåser), vær dog opmærksom på en bløder falafel.
En stor håndfuld persille
evt. fra frost
2
fed
hvidløg
2
løg
3
tsk
spidskommen
2
tsk
salt
3
æg
4
spsk
havregryn
2
spsk
citronsaft
olie til stegning
TIlbehør
0,5
iceberg
2-3
gulerødder
revet
3
tomater
0,5
agurk
1
ds
majs
4
fuldkornspita
Dressing
2,5
dl
fraiche 5%
1
håndfuld persille
finthakket
1
fed
hvidløg
1
tsk
sennep
salt og peber
Instruktioner
Falafler
Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til en jævn masse.
Form små runde ”frikadeller” af farsen og steg dem sprøde og gyldne i lidt olie på en varm pande.
Vask og snit grøntsagerne, så de kan bruges til pita.
Dressing
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
Lun pitabrødene og server dem med falafler, salat og dressing.