Shepards pie

Shepards pie er klassisk engelsk ret som man bare aldrig går galt i byen med. Har du rødvin og engelsksauce på lager, tilsæt da gerne et skvæt for en mere autentisk smag 🙂

Shepards pie

4 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Oksekød, Engelsk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

35

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • Mos
  • 0,5 kg kartofler

  • 0,5 kg pastinak, persillerødder el. knoldselleri

  • 1 ps revet cheddar

  • evt. et skvæt mælk

  • salt og peber

  • Kødsauce
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 2 alm. løg

  • 3 gulerødder

  • 4 fed hvidløg

  • 3 dl vand

  • 1 bouillonterning okse

  • 140 g tomatpure

  • 4 spsk balsamico

  • 300 g ærter optøet

  • salt og peber

  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Mos
  • Rengør og skræl kartofler og rodfrugter. Skær dem i grove stykker og kog dem møre i usaltet vand – ca. 20 minutter. Imens det koger laves kødsaucen.
  • Hæld vandet fra kartofler og rodfrugter, og mos det hele sammen (evt. med et skvæt mælk, men pas på at mosen ikke bliver for tynd). Jeg bruger en elpisker.
  • Tilsæt revet cheddar til mosen, og smag til med salt og peber.
  • Kødsauce
  • Rengør, skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder.
  • Opvarm en smule olie i en gryde og svits først løg og hvidløg til de klare. Tilsæt kødet og lad det brune.
  • Tilsæt gulerødder, vand, bouillonterning, tomatpure og balsamico. (hvis det skal være ekstra godt, kan du erstatte 1 dl vand og balsamico med 1 glas rødvin).
  • Lad saucen simre i ca. 15 minutter og tilsæt optøede ærter.
  • Smag saucen til med salt og peber, og evt. mere balsamico.
  • Shepards pie
  • Hæld kødsaucen op i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen henover som et låg.
  • Bag den midt i ovnen i 30-40 minutter til mosen er gylden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*