Kartoffelpizza

Sund madplan uge 19, 2021

Godmorgen og god lørdag 🙂 Tiden flyverafsted og det er allerede igen blevet tid til en ny sund og billig madplan. Næste uge byder ikke på så mange grillretter, men det er også lidt som om at grillvejret lader vente på sig. Til gengæld er der blandt andet en mega lækker kartoffelpizza og en skøn omgang pikant kylling, man kan glæde sig til 🙂

Prisen for indkøb til denne uges madplan er 384 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 10. maj, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 9. maj, og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Hey! Har du for resten set at jeg i denne uge har udgivet min første E-bog med inspiration til frokost og madpakker? E-bogen indeholder opskrifter for store og små, kødspisere og vegetarer, og alt derimellem 🙂 F.eks. finder du opskrifter på bønnedips, æggewraps, asiatiske kyllingefrikadeller, drikkeyoghurt, salater, forskelligt slags lækkert bagværk og meget mere. Du kan købe bogen for bare 99 kr lige her.


Anbefalinger – Nye kostråd

Planen læner sig op de nye officielle danske kostråd, uden dog helt at nå i mål med de nye anbefalinger kød-området. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der den 7. januar kom nye kostråd, opfylder planen ikke længere anbefalinger der er lavet på kød, som nu lyder på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Jeg ved at det er et ret stort skridt for mange, at skære så meget ned på kødet, og det er ikke noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden, hvis man er stor kødspiser. Derfor har jeg valgt at bibeholde samme mængde kød i den sunde madplan som tidligere (ca. 400-500 g pr. mand, og et minimum af okse/svin), og i stedet lavet en flexitarisk madplan til dem, der klar til at leve efter de nye anbefalinger. Og er man klar til at sige helt farvel til kødet, er der selvfølgelig også den vegetariske madplan man kan prøve kræfter med 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS SUNDE MADPLAN

Mandag: Grøntsagstærte

Tirsdag: One pot amerikansk gullash

Onsdag: Risret med karry og hvid fisk

Torsdag: Hjemmelavet æggesalat med rugbrød og gnavegrønt

Fredag: Kartoffelpizza med bacon og rosmarin samt gnavegrønt

Lørdag: Pikant kylling i fad

Søndag: Pastasalat ala clubsandwich

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk rugbrød, 500 g 6,50 kr

Frugt og grønt

  • 2 agurk 2 x 6 kr = 12 kr
  • 0,5 kg bagekartofler, vej selv 6 kr
  • 1 bk cherrytomater på stilk, 500 g 10 kr (tilbud)
  • 1 bundt forårsløg 7 kr
  • 1 bundt grønne asparges 8 kr (tilbud)
  • 1 kg gulerødder 6,50 kr
  • 1 iceberg 10 kr
  • 2 peberfrugter 2 x 7 kr = 14 kr
  • 1 pebermix 16 kr
  • 2 porrer 2 x 5 kr = 10 kr
  • 4 tomater, vej-selv 10 kr
  • 2 æble 2 x 2 kr = 4 kr

Frost

  • 1 ps blomkålsris, øko 350 g 14,95 kr
  • 1 ps fine ærter, 600 g 9,20 kr
  • 1 ps kyllingebrystfilet, 750 g 37,50 kr
  • 1 pk sejfilet, royal greenland 300 g 26,95 kr

Køl

  • 2 pk bacon i tern, 200 g. 2 x 11,95 kr = 24 kr
  • 1 pk gær 1,25 kr
  • 1 bk hakket oksekød 3-7%, 400 g 25 kr (tilbud)
  • 10 æg 20 kr

Mejeri

  • 1 pk buko pikantost, 200 g 18,95 kr
  • 2 cheasy fraiche 5%, 500 ml 2 x 12,95 kr = 26 kr
  • 1 ps cheasy mozzarella 13 %, 150 g 11,95 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 7,95 kr

Kolonial

  • 2 ps fuldkornspasta, 500 g 2 x 7,50 kr = 15 kr
  • 2 ds hakkede tomater 2 x 3,95 kr = 8 kr
  • 1 ds kokosmælk, 400 ML 8,95 kr
  • 1 ps parboiled ris, 1 kg 7,95 kr

Pris

384 kr*

* Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • citronsaft
  • balsamico el. 1 dl rødvin
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hp-sauce, worcestershire sauce og soyasauce
  • hvedemel
  • hvidløg
  • løg
  • mayonnaise
  • olie
  • sennep
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • karry
  • laurbærblade
  • oregano
  • paprika
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*