Halløj! Den nye madplan er klar til jer med masser af lækkerier 🙂 Og heldigvis er tilbuddene bedre i den kommende uge, så priser er tilbage på et acceptabelt leje 😉 Menuen står blandt andet på en grov tærte med porre og bacon, en skøn græskarsuppe der varmer i efterårskulden og ikke mindst en god gang burger 😉
Prisen for indkøb til denne uges madplan er 430 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 10. oktober, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 9. oktober og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.
Reklame // WhatIBuy er en gratis app der nemt og sikkert giver dig overblik over dit dagligvareforbrug. Appen samler dine elektroniske kvitteringer fra dit indkøb, og du kan derfor nemt følge dit forbrug i appen, og hvad du konkret bruger dine penge på. Måske bruger du flere penge på snacks og slik end du lige går og tror? Derudover har du mulighed for at lave et madbudget i appen, og appen følger automatisk op på om du overholder budgettet. I den nyeste udgave kan du desuden se på hvilke varer inflationen især har gjort ondt på din pengepung.
Download appen gratis til android her og iphone her.
Anbefalinger – Nye kostråd
Planen læner sig op de nye officielle danske kostråd, uden dog helt at nå i mål med de nye anbefalinger kød-området. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der i 2021 kom nye kostråd, opfylder planen ikke længere anbefalinger der er lavet på kød, som nu lyder på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Jeg ved at det er et ret stort skridt for mange, at skære så meget ned på kødet, og det er ikke noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden, hvis man er stor kødspiser. Derfor har jeg valgt at bibeholde samme mængde kød i den sunde madplan som tidligere (ca. 400-500 g pr. mand, og et minimum af okse/svin), og i stedet lavet en flexitarisk madplan til dem, der klar til at leve efter de nye anbefalinger. Og er man klar til at sige helt farvel til kødet, er der selvfølgelig også den vegetariske madplan man kan prøve kræfter med 🙂
Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.
Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.
Velbekomme og rigtig god weekend!
UGENS SUNDE MADPLAN
Mandag: Cremet pasta med champignon og spinat
Tirsdag: Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos
Onsdag: Tærte med porre og bacon samt salat med vinaigrette
Torsdag: Ristet brød med æg, tomat og rejer
Fredag: Kyllingehakkebøf m. pasta pesto og varm bønnesalat
Lørdag: Fuldkornsburgere m. bønnefritter
Søndag: Græskarsuppe med varme krydderier samt fuldkornsflutes
Indkøbsliste (Rema 1000)
Ingredienser
Brød
- 1 pk fuldkornsburgerboller, Kohberg 4 stk 12 kr (tilbud)
- 1 pk fuldkornsflutes, 2 stk øko 9,95 kr
- 1 pk fuldkornstoastbrød, 400 g 7,25 kr
Frugt og grønt
- 1 agurk 8 kr
- 1 blomkål 15 kr
- 1 bk champignon, 400 g 14,40 kr
- 250 g cherrytomater 10 kr
- 1 kg gulerødder 8 kr
- 1 Hokkaido græskar ca. 1 kg 15 kr
- 1 pk hjertesalat, 2 stk 13 kr
- 1 iceberg 11 kr
- 1 kg kartofler 10 kr
- 2 porrer 2 x 5 kr = 10 kr
- 6 tomater, vej-selv 14 kr
Frost
- 2 ps haricots verts, 700 g 2 x 12,95 kr = 26 kr
- 1 ps øko. helbladet spinat, 500 g 13,95 kr
Køl
- 1 pk bacon i tern, 200 g. 14,95 kr
- 1 pk hakket kylling 3-7%, 400 g 29 kr (tilbud)
- 2 pk hakket oksekød 3-7%, 400 g 2 x 29 kr (tilbud) = 58 kr
- 1 bt rejer i lage (350 g/170 g) 20 kr (tilbud)
- 10 æg 28,75 kr
Mejeri
- 1 buko, flødeost, 125 g, hvidløg el. peber 11,95 kr
- 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 16,95 kr
- 1 liter minimælk 11,75 kr
- 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 9,95 kr
Kolonial
- 1 ps fuldkornspasta, 500 g 9,95 kr
- 1 ps fuldkornsspaghetti, 500 g 9,95 kr
- 1 gl grøn pesto 8,50 kr
- 1 ds tomatpure, 140 g 2,95 kr
Noter
430 kr*
*Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.
Basislager
Ingredienser
- balsamico
- citronsaft
- fuldkornsmel
- havregryn
- honning
- hvedemel
- hvidløg
- ketchup
- løg
- mayonnaise
- olie
- sennep
- sukker
Krydderier
- basilikum
- bouillonterning
- chili el. cayennepeber
- ingefær evt. frisk
- laurbærblade
- oregano
- paprika
- salt og peber
- spidskommen
- timian