Burger med bønnefritter

Sund madplan uge 52, 2021

Så er julen ved at være veloverstået og jeg håber at I alle har haft en rigtig dejlig jul til trods for de lidt anderledes omstændigheder 🙂 Det er blevet tid til årets sidste madplan, og som jeg har gjort de andre år, så udelader jeg nytårsaften fra planen og til gengæld er der en budgetvenlig nytårsmenu ved siden af man kan lade sig inspirere af.
Jeg vil gerne sige tak for den store opbakning og alle de søde kommentarer jeg har fået i løbet af 2021 – det betyder rigtig meget, og jeg glæder mig til at inspirerer jeg til sund og billig mad igen 2022 😀

Prisen for indkøb til denne uges madplaner 327 kr for 2 voksne og 2 store børn 🙂 Planen gælder fra mandag den 27. december, tilbuddene på indkøbslisten gælder også fra mandag den 27. december og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Reklame// Du kan prøve lydbogsappen Chapter gratis i 45 dage (uden binding) ved at bruge mit link eller bruge koden SUND45. Når du tilmelder dig via mit link eller kode, støtter du mig økonomisk i det arbejde jeg laver med opskrifter og madplaner.


Anbefalinger – Nye kostråd

Planen læner sig op de nye officielle danske kostråd, uden dog helt at nå i mål med de nye anbefalinger kød-området. Det vil sige, at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove) i alle retter, bælgfrugter, magert kød samt en smule fisk. Den ene fiskeret du finder på ugens madplan er dog ikke nok i forhold til det anbefalede, så jeg vil anbefale dig at spise fisk til frokost et par gange om ugen ved siden af. Det samme gælder selvfølgelig også for grøntsagerne. Voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂
Efter at der den 7. januar kom nye kostråd, opfylder planen ikke længere anbefalinger der er lavet på kød, som nu lyder på max 350 g kød om ugen pr. mand – og det er altså både med det du spiser til morgen, frokost og aften der er talt med her. Jeg ved at det er et ret stort skridt for mange, at skære så meget ned på kødet, og det er ikke noget man bare lige gør fra den ene dag til den anden, hvis man er stor kødspiser. Derfor har jeg valgt at bibeholde samme mængde kød i den sunde madplan som tidligere (ca. 400-500 g pr. mand, og et minimum af okse/svin), og i stedet lavet en flexitarisk madplan til dem, der klar til at leve efter de nye anbefalinger. Og er man klar til at sige helt farvel til kødet, er der selvfølgelig også den vegetariske madplan man kan prøve kræfter med 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.

Læs evt. min vejledning til madplanerne inden du går igang.

Velbekomme og rigtig god weekend!

UGENS SUNDE MADPLAN

Mandag: Enchiladas med vegetarisk linsefyld

Tirsdag: Pølsegryde

Onsdag: Grov tærte med laks og spinat

Torsdag: Rugbrød med hjemmelavet kyllingesalat og kalkunbacon

Fredag: Nytårsaften – se evt. mit bud på en budgetvenlig nytårsmenu fra 2019

LørdagFuldkornsburgere m. bønnefritter

Søndag: Butternut squash suppe med lynhurtige madbrød

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsburgerboller, Hatting 4 stk 15,95 kr
  • 1 pk fuldkornstortillas, 6 stk 11,95 kr
  • 1 pk rugbrød, 500 g 8 kr

Frugt og grønt

  • 2 agurk 2 x 6 kr = 12 kr
  • 1 butternut 15 kr
  • 1 kg gulerødder 8 kr
  • 1 iceberg 10 kr
  • 2 peberfrugt 2 x 6 kr = 12 kr
  • 2 tomater, vej-selv 5 kr
  • 1 æble 2,50 kr

Frost

  • 1 ps hakket spinat, 900 g 10,95 kr
  • 1 ps haricots verts, 700 g 10,50 kr
  • 1 ps kyllingestrimler, 350 g. 24,95 kr

Køl

  • 1 ps bayerske pølser, Steff Houlberg, 375 g 19 kr (tilbud)
  • 1 pk gær 1,25 kr
  • 1 pk hakket oksekød 8-12%, øko. frilandskød, 400 g 25 kr (tilbud)
  • 1 pk kalkunbacon i skiver, Den grønne slagter 125 g 17,95 kr
  • 1 pk røget laks i skiver, 200 g 35 kr (tilbud)
  • 6 æg 15,95 kr

Mejeri

  • 1 fraiche 9%, kløver, 500 ml 5 kr (tilbud)
  • 2 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 2 x 7,95 kr = 16 kr
  • 1 ps revet cheddar, 150 g 11,95 kr

Kolonial

  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
  • 1 ds flåede tomater 5,95 kr
  • 1 ps røde linser, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 2 ds tomatpure, 140 g 2 x 2,50 kr = 5 kr

Pris

327 kr*

*Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • citronsaft
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hvedemel
  • hvidløg
  • løg
  • mayonnaise
  • olie
  • sennep, ketchup og mayo
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • karry
  • muskatnød
  • paprika
  • oregano
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*