falafler

Vegetarisk madplan uge 10, 2021

Godeftermiddag og glædelig fredag! Det er blevet tid til næste uges vegetariske madplan 🙂 For første gang i flere uge har jeg ikke haft tid til at lave en ny vegetarret, men der er heldigvis også en del lækre “gamle” retter i arkivet, jeg kan hive frem 😉 Opskrifterne på planen er som altid uden kød og fisk, men der er i stedet fokus på proteiner fra bønner, linser, mælkeprodukter og æg.

Prisen for madplanen er 333 kr for 2 voksne og 2 store børn. Planen gælder fra mandag den 8. marts, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 7. marts og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Husk at du kan få BookBeat (reklame) gratis i 1 måned uden binding ved at bruge mit link. BookBeat har over 200.000 forskellige lydbøger og e-bøger, samt mulighed for delt familie-abonnement. Når du tilmelder dig via mit link støtter du mit arbejde med madplanerne 🙂

Nye kostråd

7. januar kom der nye officielle kostråd fra fødevarestyrelsen. De nye kostråd har klima som hoved fokus, hvilket helt overordnet betyder at det anbefales at spise planterigt, skære ned på kødet og skruer op for indtaget af bælgfrugter samt fuldkorn – hvilket bestemt heller ikke er skidt for vores sundhed.

Den vegetariske madplan ligger tæt op af de nye kostråd, hvilket vil sige at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove), bælgfrugter samt magre mejeriprodukter i retterne. Selvfølgelig springes kostrådet omkring indtaget af fisk over, da vegetarer normalt ikke spiser fisk. Kødet er selvfølgelig også skåret helt ud af planen, men det er også meget godt i tråd med de nye anbefaling om at skære ned på kødet.
Med hensyn til grøntsagerne, er det vigtigt at man selv supplerer op i løbet af dagen, for at få det anbefalede. Madplanen indeholder en del grønt, men voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.


Læs evt. min vejledning til mine madplaner inden du går igang.

Rigtig god fornøjelse med den vegetariske uge!

VEGETARISK MADPLAN

Mandag: Falafler med salat og pitabrød
(husk at sætte kikærterne i blød i minimum 12 timer)

Tirsdag: Indisk kartoffelcurry med nemme madbrød

Onsdag: Mac’n’cheese med blomkål og spinat

Torsdag: Rugbrød med spejlæg og stegte tomater

Fredag: Vegetariske quesadillas med cremet bønnefyld og hjemmelavet salsasauce
(husk at bønnerne skal stå i blød i minimum 8-10 timer, og koges 1 time inden brug. Du kan med fordel lave en stor portion når du er i gang og gemme på køl eller frys)

Lørdag: Vegetarisk pastitsio

Søndag: Hvid bønnesuppe med hvidløg og rosmarin samt ovnbagt bruschetta
(husk at bønnerne skal stå i blød i minimum 8-10 timer, og koges 1 time inden brug. Du kan med fordel lave en stor portion når du er i gang og gemme på køl eller frys)

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 1 pk fuldkornsbaguettes, øko. 2 stk 7,95 kr
  • 1 pk fuldkornspita, 4 stk 4,75 kr
  • 1 pk fuldkornstortillas, 6 stk 8 kr (tilbud)
  • 1 pk rugbrød, 500 g 6,50 kr

Frugt og grønt

  • 1 agurk 6 kr
  • 1 blomkål 15 kr
  • 1 bk cherrytomater på stilk, 500 g 18 kr
  • 1 ps frisk spinat, 250 g 15 kr
  • 1 kg gulerødder 6,50 kr
  • 1 iceberg 9 kr
  • 1 kg kartofler, sanderumgaard 9 kr
  • 0,5 kg pastinakker 6 kr
  • 1 pebermix 15 kr
  • 1 potte persille 7 kr
  • 2 tomater, vej-selv 5 kr

Frost

  • 1 ps hakket spinat, 900 g 10,95 kr

Køl

  • 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 12,95 kr
  • 1 pk gær 1,25 kr
  • 1 mild rød cheddar, (et hel stykke) 250 g 15,95 kr
  • 1 liter minimælk 8,50 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 7,95 kr
  • 1 ps revet parmesan, ambrosi 100 g 11,95 kr
  • 2 bk økologiske æg, 8 stk 2 x 21,90 kr = 44 kr

Kolonial

  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 6 kr (tilbud)
  • 1 ps fuldkornspasta penne, 500 g 6 kr (tilbud)
  • 3 ds flåede tomater 3 x 4,95 kr = 15 kr
  • 1 ps hvide bønner, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 ps kikærter, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 ds kokosmælk, 400 ml 8,95 kr
  • 1 ps røde linser, tørrede 14,95 kr

Pris

333 kr*

* Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • fuldkornsmel
  • havregryn
  • hvedemel
  • hvidløg
  • løg
  • mayonnaise
  • olie
  • rasp
  • sennep
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • garam masala
  • kanel
  • koriander
  • laurbærblade
  • hvidløgspulver
  • muskatnød
  • paprika
  • oregano
  • rosmarin
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*