one pot stroganoff med svampe

Vegetarisk madplan uge 24, 2021

Godeftermiddag og rigtig glædelig fredag! Så er der igen en ny vegetarisk madplan klar til jer fyldt med lækre kødfri opskrifter – blandt andet er en af jeres største favoritter tilbage, nemlig de super lækre cannelloni med spinatfyld 😛 Opskrifterne på ugens madplan er som altid uden kød og fisk, men der er stedet fokus på proteiner fra bønner, linser, mælkeprodukter og æg.

Prisen for indkøb til ugens vegetariske madplan er 341 kr for 2 voksne og 2 store børn. Planen gælder fra mandag den 14. juni, tilbuddene på indkøbslisten gælder fra søndag den 13. juni, og der handles ind i Rema 1000 – indkøbslisten kan dog sagtens bruges i andre butikker også.

Reklame // Du kan prøve e- og lydbogsappen Nextory gratis i hele 45 dage (uden binding) ved at bruge mit link. Hos Nextory har du mulighed for at lave en familieprofil, og der er et stort udvalg af bøger for både store og små. Når du bruger linket, støtter du mig økonomisk i det arbejde jeg laver med madplanerne 🙂

Nye kostråd

7. januar kom der nye officielle kostråd fra fødevarestyrelsen. De nye kostråd har klima som hoved fokus, hvilket helt overordnet betyder at det anbefales at spise planterigt, skære ned på kødet og skruer op for indtaget af bælgfrugter samt fuldkorn – hvilket bestemt heller ikke er skidt for vores sundhed.

Den vegetariske madplan ligger tæt op af de nye kostråd, hvilket vil sige at der vælges fuldkornsprodukter, en vis andel grøntsager (og gerne grove), bælgfrugter samt magre mejeriprodukter i retterne. Selvfølgelig springes kostrådet omkring indtaget af fisk over, da vegetarer normalt ikke spiser fisk. Kødet er selvfølgelig også skåret helt ud af planen, men det er også meget godt i tråd med de nye anbefaling om at skære ned på kødet.
Med hensyn til grøntsagerne, er det vigtigt at man selv supplerer op i løbet af dagen, for at få det anbefalede. Madplanen indeholder en del grønt, men voksne personer skal have 600 gram frugt og grønt dagligt (Børn mellem 4 og 10 år bør spise mellem 300-500 gram frugt og grønt om dagen), og derfor gælder det selvfølgelig om at spise grønt til dagens andre måltider, for at få dækket det anbefalede 🙂

Du finder som altid opskrifterne til dagens menu ved, at klikke på linket i planen. Vær opmærksom på, at opskrifterne indeholder varer fra mit basislager, der derfor ikke er anført på indkøbslisten eller regnet med i budgettet. Disse varer er dog anført efter indkøbslisten, så du nemt kan tjekke om du har disse varer i dit eget lager  Vær opmærksom på at der en sjælden gang er varer på basislisten, særligt krydderierne, som ikke nødvendigvis fås i Rema 1000, men i stedet skal findes i et lidt større supermarkeder som f.eks. Superbrugsen, Føtex eller lign.


Læs evt. min vejledning til mine madplaner inden du går igang.

Rigtig god fornøjelse med den vegetariske uge!

VEGETARISK MADPLAN

Mandag: One pot pasta stroganoff med svampe

Tirsdag: Sellerideller med quinoasalat og fuldkornsbrød

Onsdag: Enchiladas med vegetarisk linsefyld

Torsdag: Grilled cheese sandwich med karameliserede løg og gnavegrønt
(der bruges gulerødder og ½ agurk som gnavegrønt)

Fredag: Pitabrød med quinoa/broccolideller, blandet salat og hvidløgsdressing

Lørdag: Cannelloni ala aubergine

Søndag: Kartoffelfrittata
(opskriften indeholder skinketern, og de undlades selvfølgelig i den vegetariske udgave. Der 100 g frisk spinat tilovers der kan bruges til frittataen)

Indkøbsliste (Rema 1000)

Antal 4 personer

Ingredienser

Brød

  • 2 pk fuldkornsbaguettes, øko. 2 stk 2 x 7,95 kr = 16 kr
  • 1 pk fuldkornspita, 4 stk 4,75 kr
  • 1 pk fuldkornstoastbrød, 400 g 5,60 kr
  • 1 ps fuldkornstortillas, 6 stk 11,95 kr

Frugt og grønt

  • 2 agurk 2 x 4 kr = 8 kr
  • 2 auberginer 2 x 8 kr = 16 kr
  • 1 broccoli 11 kr
  • 1 bk champignon, 400 g 13 kr
  • 1 bundt forårsløg 7 kr
  • 1 ps frisk spinat, 250 g 16 kr
  • 1 kg gulerødder 6,50 kr
  • 1 iceberg 10 kr
  • 0,5 kg kartofler, vej selv 6 kr
  • 1 knoldselleri, vej-selv 12 kr
  • 1 ps røde snackpeber, 500 g 18 kr
  • 2 tomater, vej-selv 5 kr

Frost

Køl

  • 1 cheasy fraiche 5%, 500 ml 12,95 kr
  • 1 pk emmentaler, 400 g 21,95 kr
  • 1 liter minimælk 8,50 kr
  • 1 oma madlavningsfløde 4%, 250 mL 7,95 kr
  • 1 ps revet cheddarost, 150 g 11,95 kr
  • 1 bt ricotta, ambrosi, 250 g 10 kr
  • 15 æg 23,50 kr

Kolonial

  • 1 ds flåede tomater 4,95 kr
  • 1 ps fuldkornspasta, 500 g 7,50 kr
  • 1 ps hvid quinoa, 400 g 23,95 kr
  • 1 ds kikærter i lage 7,95 kr
  • 1 ps røde linser, tørrede 400 g 14,95 kr
  • 1 gl tomat passata, cucina 680 ml 10 kr
  • 3 ds tomatpure, 140 g 3 x 2,50 kr = 7,50 kr

Pris

341 kr*

* Prisen er vejledende. Jeg forsøger, at ramme så præcist som muligt, og tager udgangspunkt i ugens tilbudsavis samt de priser der er opgivet fredag på vigo.dk når jeg laver plan og indkøbsliste. Prisen på grønt, mælk, etc. ændres sommetider i løbet af ugen samt, at der kan komme variation i forskellige de Rema butikker. Jeg har intet samarbejde med Rema, og har derfor ingen mulighed for at indregne eventuelle ændringer og variationer i priser.

Basislager

Ingredienser

  • balsamico
  • citronsaft
  • havregryn
  • hp-sauce el. worcestershire sauce
  • hvedemel
  • hvidløg
  • løg
  • olie
  • rasp
  • sennep
  • sukker

Krydderier

  • basilikum
  • bouillonterning
  • chili el. cayennepeber
  • muskatnød
  • oregano
  • paprika
  • salt og peber
  • spidskommen
  • timian

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*