Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter - de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen - det smager super godt.
Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.
Frikadeller
Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
Lun brødet og servér det sammen med frikadellerne og blomkålssalaten.