Go Back
+ servings
Cremet blomkålssalat

Frikadeller med cremet blomkålssalat

4 fra 3 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Blomkålssalat

  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 potte purløg el. persille
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern

Frikadeller

  • 400 gram hakket kalv og flæsk eller hakket svinekød
  • 1 stort løg, fint revet
  • 1 æg
  • 0,5 dl minimælk el. fraiche
  • 3 spsk havregryn
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie

Tilbehør

  • fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

Blomkålssalat

  • Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
  • Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter - de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
  • Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen - det smager super godt.
  • Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.

Frikadeller

  • Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt til farsen har en lind konsistens. Lad evt. farsen hvile i køleskabet i ca. 15-20 min.
  • Varm olie på en pande. Form farsen til frikadeller med en ske. Dyp evt. skeen i kold vand, så er det nemmere at forme frikadellerne. Gennemsteg frikadellerne ca. 10 minutter – vend dem et par gange undervejs.
  • Lun brødet og servér det sammen med frikadellerne og blomkålssalaten.