Go Back
+ servings
Spicy mørbrad

Spicy svinemørbrad med nye kartofler, dip og majskolber 

5 fra 6 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Spicy mørbrad

  • 500 g svinemørbrad
  • 3 spsk ketchup
  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 0,5 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 4 majskolber

Dip

  • 2,5 dl cheasy fraiche 5%
  • 1 tsk sennep
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • evt. en håndfuld persille eller purløg hvis du har

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Trim svinemørbraden for scener og lignende. Bland marinaden af ketchup, hvidløg, olie og krydderier, og pensl mørbraden med marinaden - lad det gerne trække hvis du har tid.
  • Svinemørbraden steges i ovnen i ca. 25 minutter, hvorefter den tages ud og pakkes ind i folie. Lad den gerne trække i op til 15 minutter.

Tilbehør

  • Rengør kartofler, og skræl/skrab evt. hvis det er nødvendigt. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er mører, ca. 20 minutter.
  • Kogte majskolber: Fjerne alt det grønne fra kolberne, og kog dem i letsaltet vand i 8-10 minutter. Majskolberne kan også laves i mikroovnen. Her putter du hele kolben ind med blade og det hele på og giver dem 3 minutter på fuld kraft. Bagefter skære du den brede ende af og fjerne nemt bladene - det er SÅ nemt. Krydr dem med salt.
  • Bland ingredienserne til dippen og stil på køl indtil den skal bruges.
  • Skær mørbraden i skiver, og server med kartofler, majskolber og dip.
  • Har du lyst kan mørbraden og majskolberne også smides på grillen.