400gkyllingebryst, lårfilet el. inderfilet skåret i strimler
3dlfraiche 5%
2spskcitronsaft el. limesaft
3fedhvidløg
0,5tskstødt chili
1tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
2tskgaram masala
1tskspidskommen
1tsksalt
peber
Tikka masala
1spskolie
1alm løg
1dshakkede tomater
400mlkokosmælk, light
1bouillonterning
salt og peber
Tilbehør
300ggrov bulgur el. ris
350gblomkålsris frost
Sådan gør du
Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på kyllingen før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.