Go Back
+ servings
Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

4.58 fra 14 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Indisk, Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Marinade

  • 400 g kyllingebryst, lårfilet el. inderfilet skåret i strimler
  • 3 dl fraiche 5%
  • 2 spsk citronsaft el. limesaft
  • 3 fed hvidløg
  • 0,5 tsk stødt chili
  • 1 tsk ingefær, stødt eller frisk hvis du har
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • peber

Tikka masala

  • 1 spsk olie
  • 1 alm løg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 400 ml kokosmælk, light
  • 1 bouillonterning
  • salt og peber

Tilbehør

  • 300 g grov bulgur el. ris
  • 350 g blomkålsris frost

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i grove strimler. Bland ingredienserne til marinaden og kom kyllingestykkerne i marinaden. Lad det trække 1-2 timer (eller natten over, hvis du har tid) i køleskabet.
  • Opvarm olien i en stor gryde. Svits løgene til de er klare, skru ned på middelvarme. Tilsæt kyllingen inkl. marinade og rør rundt. (varm ikke for meget på kyllingen før kokosmælken er tilsat, da retten ellers kan skille).
  • Tilsæt tomater og kokosmælk samt bouillonterning. Lad retten simre til kyllingen er gennemstegt. Smag til med salt og peber.
  • Servér med ris eller kogt grov bulgur og blomkålsris. Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris/bulgur, eller koges med sammen med risen.