Go Back
+ servings
tærte med laks og spinat

Grov tærte med laks og spinat

3.82 fra 11 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Fisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 150 g grahamsmel eller anden fuldkornsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 4 spsk fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand

Fyld

  • 200 g røget laks el. lakserester
  • 350 g spinat, hakket optøet
  • 5 æg
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 0,5 tsk muskatnød
  • salt og peber

Tilbehør

  • 4 gulerødder
  • 0,5 agurk

Sådan gør du
 

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.

Fyld

  • Optø den hakkede spinat og klem den værste overskydende væske fra.
  • Skær laksen i mindre stykker.
  • Pisk æg, spinat og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten. Fordel laksestykkerne udover hele tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Serveres med gulerods- og agurkestave eller evt. med en god salat.
  • Tip! Har du en rest smørost kan du give tærten et par klatter til sidst inden den kommer i ovnen.