Go Back
+ servings
rødkålssalat

Stegt medister med ovnkartofler og rødkålssalat

4 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Dansk, Svinekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g medister
  • 1 kg kartofler
  • 1 spsk fedtstof til stegning
  • salt og peber
  • evt. sennep til dyp

Rødkålssalat

  • 0,5 kg rødkål, frisk fintsnittet
  • 2 æbler
  • 2 appelsiner
  • 1 spsk olie smagsneutral f.eks rapsolie
  • 3 spsk citronsaft
  • gerne en håndfuld groft hakkede valnødder
  • evt. et lille drys stødt nelliker hvis du har.

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend kartoflerne med 2 spsk olie samt salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Kom medisteren i en gryde, og hæld vand ved, så medisteren er dækket.
  • Kog medisteren i 10 minutter ved svag varme under låg, og lad den trække i 5 minutter i kogevandet.
  • Tag medisteren op og tør den fri for vand.
  • Varm fedtstof på panden og steg medisteren til den er gylden på begge sider.
  • Server med rødkålssalat, kartofler og sennep.

Rådkålssalat

  • Rødkålen snittes fint. Appelsiner skrælles. Skær æbler og appelsiner i grove tern.
  • Rør olie og citronsaft sammen, og vend rødkål, frugt og dressing sammen i en skål. Drys evt. med stødt nelliker og hakkede valnødder. Stil salaten på køl til den skal spises.