Go Back
+ servings
Millionbøf

Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos

4.29 fra 14 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Dansk, Oksekød
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Millionbøf

  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g gulerødder
  • 70 g tomatpure
  • 5 dl vand
  • 1 bouillonterning okse
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk paprika
  • salt og peber
  • fedtstof til stegning
  • evt. lidt mel til jævning

Mos

  • 1 kg kartofler
  • 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
  • salt og peber
  • evt et skvæt mælk

Sådan gør du
 

Millionbøf

  • Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.

Kartoffel/blomkålsmos

  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
  • Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
  • Servér mosen sammen med millionbøffen.