Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos
4.29
fra
14
stemmer
Udskriv
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
30
minutter
min
Samlet tid
1
time
t
10
minutter
min
Ret
Dansk, Oksekød
Antal
4
personer
Del via email
Madlavningsvisning
Undgå at din skærm går i sort imens du laver mad
Ingredienser
1x
2x
3x
Millionbøf
400
g
hakket oksekød max 10% fedt
2
alm. løg
2
fed
hvidløg
250
g
gulerødder
70
g
tomatpure
5
dl
vand
1
bouillonterning okse
2
laurbærblade
1
tsk
paprika
salt og peber
fedtstof til stegning
evt. lidt mel til jævning
Mos
1
kg
kartofler
350
g
blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
salt og peber
evt
et skvæt mælk
Sådan gør du
Millionbøf
Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
Kartoffel/blomkålsmos
Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
Servér mosen sammen med millionbøffen.