Go Back
+ servings
fladbrød med gyros

Fladbrød med kyllingegyros og tzatziki

4.16 fra 33 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Græsk, Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingegyros

  • 400 g kyllingebryst, -inderfilet eller -lårfilet
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk olie
  • salt og peber

Tzatziki

  • 1 agurk
  • 3 dl fraiche 5% el. græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Andet

  • 0,5 iceberg el. lign.
  • 4 tomater
  • evt. rødløg

Sådan gør du
 

  • Start med at lave dejen til fladbrødene (opskrift).
  • Skær kyllingen i strimler og vend den sammen med krydderier, citronsaft og olie. Lad det stå og trække i marinaden i køleskabet - gerne 30 minutter eller længere.
  • Gennemsteg kyllingen i marinade på panden.

Tzatziki

  • Vask agurken og flæk den på langs. Fjerne kernerne med en ske. Riv agurken groft og vrid den revne agurk for væske.
  • Vend den vredne agurk sammen med fraiche, presset hvidløg samt salt og peber. Smag den til.
  • Snit salat, tomat og evt. rødløg.
  • Server tzatziki sammen med stegt gyros, fladbrød og salat