Go Back
+ servings
blomkålssalat

Kikærtefrikadeller med cremet blomkålssalat

4.25 fra 4 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Blomkålssalat

  • 1 blomkålshoved
  • 1 bundt radiser
  • 1 potte purløg el. persille
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk sukker
  • salt og peber
  • evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern

Kikærtefrikadeller

  • 2 ds kikærter
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl mælk eller vand
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk salt
  • peber
  • 1 spsk olie til stegning
  • evt. lidt stødt chili hvis du kan lide dem spicy

Sådan gør du
 

Blomkålssalat

  • Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne/forårsløgene vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
  • Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter – de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
  • Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen – det smager super godt.
  • Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.

Kikærtefrikadeller

  • Hak/blend de afdryppede kikærter i en minihakker, foodprocessor eller blender.
  • Kom de øvrige ingredienser i og bland det godt sammen. Form 16-20 flade frikadeller og gennemsteg dem i olie på en pande ved middelvarme. Pas på at du ikke laver frikadellerne for store, da de vil gå i stykker på panden.
  • Server frikadeller sammen med blomkålssalaten.