Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
Forbag tærtebunden i 15 minutter.
Fyld
Rengør og snit porrerne i skiver.
Rist baconternene på en pande til de er gyldne og næsten sprøde. Tilføj porrerskiverne, og lad dem stege med et par minutter.
Fordel porrer og bacon ud på den forbagte tærtebund.
Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen, og fordel det udover fyldet i tærten.
Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
Salat
Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.