Go Back
+ servings
tærte med porre bacon

Tærte med porre og bacon

4.20 fra 15 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Ret Svinekød, Tærte
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej

  • 150 g grahamsmel
  • 100 g havregryn
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 spsk fraiche 5%
  • 2 spsk olie
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vand

Fyld

  • 2 store porrer
  • 150 g bacon i tern, fedtreduceret
  • 5 æg
  • 1 dl fraiche 5%
  • salt og peber

Salat

  • 2 stk hjertesalat
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk raps el. olivenolie
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Tærtedej

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.

Fyld

  • Rengør og snit porrerne i skiver.
  • Rist baconternene på en pande til de er gyldne og næsten sprøde. Tilføj porrerskiverne, og lad dem stege med et par minutter.
  • Fordel porrer og bacon ud på den forbagte tærtebund.
  • Pisk æg, fraiche, salt og peber sammen, og fordel det udover fyldet i tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.

Salat

  • Vask hjertesalaten, skær enden af og riv eller skær bladene i mindre stykker.
  • Bland en vinagrette af olie, balsamico, honning, sennep og salt og peber.
  • Vend hjertesalaten sammen med vinagretten og drys evt. med lidt solsikkefrø eller andre frø/nødder.
  • Server tærten sammen med salaten.