Go Back
+ servings
Pitabrød med fuldkorn

Pitabrød m. fuldkorn

4.50 fra 4 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Bagværk
Antal 6 stk

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 3 dl vand, håndvarmt
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 200 g hvid fuldkorns hvedemel el. grahamsmel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Opvarm vandet til det er håndvarmt - du må ikke brænde dig på vandet, så slår du gæren ihjel.
  • Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen (dejen må ikke blive for tør) og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter.
  • Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til boller. Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud til pitabrød ca. 10 cm i diameter.
  • Kom bagepapir på 2 bageplader og læg 3 pitabrød på hver. Lad pitabrødene hæve ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm bages pitabrødene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
  • Lad pitabrødene køle let af inden de flækkes og fyldes med dit yndlings fyld :)