Bagt kyllingebryst med pestokartofler og lun tomatsalat
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
450gkyllingebrystoptøet
1kgkartofler
1glasgrøn pesto
1tskolie
salt og peber
Lun tomatsalat
400gtomater
1peberfrugt
2storeløg
5fedhvidløg
2tskbasilikum
salt og peber
2spskolie til stegning
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader.
Rengør kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand til de er mører.
Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir.
Bland 1 tsk pesto med 1 tsk olie, og pensel brysterne med pesto-olien. Drys med salt og peber. Bag kyllingen i ovnen i ca. 20 minutter til de er gennemstegt, men ikke tørre.
Når kartoflerne er kogt færdig, hæld vandet fra og vend resten af pestoen forsigtigt i kartoflerne.
Tomatsalat
Pil og hak løg samt hvidløg. Fjern kernerne og skær peberfrugten i grove terne. Tomaterne vaskes og skæres i både.
Varm olie på en pande og svts løg og hvidløg, til løgene er klare. TIlsæt peberfrugt og lad det hele stege et par minutter. Tilsæt tomat, basilikum, salt og peber, og varm det kort. Smag til med salt og peber.
Servér den lun tomatsalat sammen med de varme pesto-kartofler og kyllingebrysterne.