Skræl kartofler, knoldselleri og persillerrødder/pastinak og skær dem i mindre stykker.
Kog grøntsagerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne med en kartoffelstøder eller et piskeris.
Tilsæt mælken lidt ad gangen – til mosen har en passende konsistens. Tilsæt salt, muskatnød og peber, evt. en klat smør. Smag til med peber og muskatnød.
Løg og bacon
Skræl og hak løg i fine tern.
Varn en pande. Steg først baconternene i 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 7 minutter ved jævn varme – til de er sprøde. Tag baconternene af panden.
Kom løgene på panden og steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter – eller til de er gyldne. Kom baconternene tilbage til løgene og hold det varmt.
Server mos sammen med bacon, løg og rødbeder skåret i tern.