Græskarboller
Region
Bagværk
Antal personer
Forberedelses tid
12
stk
35
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
12
stk
35
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
250
g
græskarkød
2
spsk
olie
25
g
gær
1
dl
minimælk
1
æg
0,5
tsk
salt
40
g
havregryn
100
g
grahamsmel
eller anden fuldkornsmel
200
g
hvedemel
Æg til pensling
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader
Riv græskarkødet og svits det på en varm pande i olie 3-4 minutter.
Lun mælken så den er håndvarm, og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt æg, salt, græskarkød og havregryn og ælt dejen sammen med melet.
Lad dejen hæve et lunt sted i 30 min., form den til ca. 12 boller og lad dem efterhæve i yderligere 30 min.
Pensl bollerne med pisket æg og bag bollerne ved 200° i ca. 25 min.