Hjemmelavet rødkål
Region
Dansk
Antal personer
Forberedelses tid
4-6
personer
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Antal personer
Forberedelses tid
4-6
personer
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
1
kg
rødkål
2
spsk
smør
eller andefedt
2
æbler
revet
1
øko
appelsin
både skal og saft
1,5
dl
eddike
150
g
sukker
3
laurbærblade
2
kanelstænger
1
tsk
timian
salt og peber
Instruktioner
Snit rødkålen i strimler. Opvarm smør eller andefedt i en gryde og svits rødkålen ca. 5 minutter.
Tilsæt revet æble, appelsinskal, saften fra en hel appelsin, eddike, sukker og krydderier, og lad kålen simre i ca. 20-25 minutter. Rør undervejs.
Fjern laurbærblade og kanelstænger, og smag til med salt og peber.
Servér kålen med det samme eller stil på køl til senere brug.