Hjemmelavet rødkål
Antal personer Forberedelses tid
4-6personer 15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Antal personer Forberedelses tid
4-6personer 15minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
  • 1kg rødkål
  • 2spsk smøreller andefedt
  • 2 æblerrevet
  • 1øko appelsinbåde skal og saft
  • 1,5dl eddike
  • 150g sukker
  • 3 laurbærblade
  • 2 kanelstænger
  • 1tsk timian
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Snit rødkålen i strimler. Opvarm smør eller andefedt i en gryde og svits rødkålen ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt revet æble, appelsinskal, saften fra en hel appelsin, eddike, sukker og krydderier, og lad kålen simre i ca. 20-25 minutter. Rør undervejs.
  3. Fjern laurbærblade og kanelstænger, og smag til med salt og peber.
  4. Servér kålen med det samme eller stil på køl til senere brug.