Juleboller
Antal personer Forberedelses tid
22stk 15minutter
Tilberedningstid Ventetid
10minutter 60minutter
Antal personer Forberedelses tid
22stk 15minutter
Tilberedningstid Ventetid
10minutter 60minutter
Ingredienser
  • 50g gær
  • 3dl minimælk
  • 1 æg
  • 1spsk smagsneutral olief.eks rapsolie
  • 2spsk honning
  • 1tsk kardemommestødt
  • 1tsk kanel
  • 1knivspids salt
  • 75g rosiner, dadler (uden sten) el. mørk chokoladehakket
  • 50g nødderf.eks. hasselnøddder eller valnødder
  • 1stort æblerevet
  • 300g hvid hvedemel (fuldkorn)
  • ca. 300g hvedemel
Pensling
  • 1 æg
Instruktioner
  1. Lun mælken indtil at den er håndvarm. Opløs gæren i mælken.
  2. Tilsæt æg, olie, honning, kardemomme, kanel, salt, hakkede rosiner/dadler/chokolade, nødder og revet æble, og bland det rundt. Tilsæt hvid hvedemel og tilsæt herefter det almindelig hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og kun let klistret.
  3. Ælt dejen godt igennem og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-50 minutter .
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
  6. Pensel bollerne med pisket æg og bag dem midt ovnen i ca. 15 minutter.
  7. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.