Risalamande m. lun kirsebærsauce
Antal personer Forberedelses tid
8personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Antal personer Forberedelses tid
8personer 15minutter
Tilberedningstid
60minutter
Ingredienser
Instruktioner
Risengrød
  1. Mælken bringes i kog under omrøring. Den flækkede vanilje tang kommes i mælken og grynene drysses i og det koger i ca. 45 min. (Brug en tykbundet gryde). Smør evt. gryden med lidt margarine i bunden, så brænder mælken ikke så let på.
  2. Grynene koges 2 min. I mælken under omrøring, derefter ved svag varme under låg, under jævnlig omrøring, da den nemt brænder på.
  3. Grøden kommes i en skål og afkøles. Kan med fordel laves dagen i forvejen .
Rislamande
  1. Skold og smut mandlerne og hak dem groft.
  2. Den afkølede grød røres med de hakkede mandler, sukker og vaniliesukker. (Smages til).
  3. Fløden piskes (ikke for stiv) og vendes i grødmassen. Smag til med sukker og vanilje
  4. Lun kirsebærsaucen og server den til den kolde rislalamande.