Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.
Tilsæt olie, æg, sukker, salt og krydderier, og rør det sammen.
Tilsæt først hvid fuldkornshvedemel, og tilsæt derefter hvedemelet lidt af gangen. Dejen må gerne klistre en lille smule.
Stil dejen lunt og lad den hæve i ca. 45 minutter.
Creme
5-10 minutter før dejen har hævet færdig laves cremen. Laver du den fortidligt risikere du at den bliver alt for tyk.
Bland alle ingredienserne sammen i en lille gryde, og bring det lige så stille i kog. Pisk let undervejs.
Når cremen koger begynder den at tykne, pisk grundigt så den ikke klumper. Når du synes, at cremen er næsten tyk nok, tages den af varmen og køler imens du ruller dejen ud.
Fastelavnsboller
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dejen op i 16 lige stor stykker, og rul stykkerne ud til små cirkler.
Put ca. 1 tsk creme, et par æbletern samt 1 stykke chokolade i midten af hver dejcirkel.
Luk fastelavnsbollerne tæt til, f.eks. ved at klemme begge sider ind mod hinanden og derefter den øvre og nederste side mod hinanden. Luk godt til og vend bollen om, så åbningen vender nedad.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve til ovnen er varm.
Pensl bollerne med lidt æg eller mælk, og bag dem i ovnen i ca. 13-15 minutter.
Når bollerne kommer ud, kan du evt. bruge den resterende mørke chokolade som “glasur”. Jeg lagde bare halve stykker chokolade på hver bolle og lod det smelte – super nemt.