Vegetar moussaka
Forberedelses tid
30minutter
Tilberedningstid
30minutter
Forberedelses tid
30minutter
Tilberedningstid
30minutter
Ingredienser
  • 1 auberginei skiver
  • 500g kartofleri skiver
Sauce
  • 2 løgfinthakket
  • 3fed hvidløgfinthakket
  • 1bk champignoni skiver
  • 2dl røde linsertørrede
  • 2ds hakkede tomater
  • 1 squashrevet
  • 3dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3tsk Oregano
  • 2tsk paprika
  • 2tsk spidskommen
  • 1tsk kanel
  • olie til stegning
  • salt og peber
Hvid sauce
  • 2spsk smøreller smagsneutral olie
  • 2spsk hvedemel
  • 0,5liter minimælk
  • 150g cheasy revet mozzarellaeller 50 g revet parmesan
  • 4 æg
  • 1tsk muskatnødstødt
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask, skræl og skær kartofler i tynde skiver. Vask auberginen og skær den i skiver.
Sauce
  1. Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilføj champignon og rist dem af 2-3 minutter.
  2. Tilføj hakkede tomater, revet squash, linser, vand, bouillon og krydderier. Lad det simre i 20 minutter (husk at smage til med salt og peber når den har kogt). Imens kan du lave den hvide sauce.
Hvid sauce
  1. Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
  2. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  4. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Moussaka
  1. Læg kartoffelskiverne i bunden af et stort ildfastfad. Læg herefter aubergine skiverne ovenpå kartoflerne. Fordel saucen med linser over kartofler og aubergine.
  2. (Du kan evt. gemme et par aubergineskiver til at pynte på toppen).
  3. Hæld til slut den hvide sauce over moussakaen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter til saucen har sat sig og kartoflerne er møre.