Hakkebøffer i fad
Region
Oksekød
Forberedelses tid
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Forberedelses tid
15
minutter
Tilberedningstid
25
minutter
Ingredienser
450
g
hakket oksekød
max 10% fedt
200
g
champignon
i skiver
2
løg
hakket
2
fed
hvidløg
presset
2
peberfrugter
i strimler
2,5
dl
oma madlavningsfløde 4%
2
dl
minimælk
2
tsk
paprika
1
tsk
timian
1
ds
tomatpure
1
tsk
sukker
1
spsk
hvedemel til jævning
salt og peber
Tilbehør
300
g
fuldkornspasta el. spaghetti
350
g
grønne bønner haricots verte
Instruktioner
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask og snit grøntsagerne. Form det hakkede kød til 4 bøffer og krydr dem med salt og peber.
Brun hakkebøfferne på en pande med lidt fedtstof. De skal ikke gennemsteges, men bare lige have lidt farve. Læg bøfferne i et ildfast fad.
Steg champignonerne gyldne på panden, og tilsæt herefter løg der steget til de er klare.
Tilsæt peberfrugter og paprika og lad det svitse et øjeblik. Tilsæt herefter madlavningsfløde, mælk, tomatpure, timian og sukker.
Lad saucen koge et par minutter, og jævn evt. saucen en smule med lidt vand og mel. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen og grøntsagerne over bøfferne i fadet. Stil fadet i ovnen i ca. 20-25 minutter idntil bøfferne er færdige.
Server bøfferne med kogt fuldkornspasta og dampede grønne bønner
Recipe Notes
Pris pr. person: 15-17 kr