Braiseret oksespidsbryst (langtidsstegt) med rodfrugtmos

Print Recipe
Braiseret oksespidsbryst (langtidsstegt) med rodfrugtmos
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret oksespidsbryst
  • 500-700 g oksespidsbrydst
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 40 minutter
Tilberedningstid 5 timer
Antal personer
Ingredienser
Braiseret oksespidsbryst
  • 500-700 g oksespidsbrydst
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 5 dl rødvin
  • 2-3 laurbærblade
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk rosmarin
Tilbehør
  • 1 pose haricots verts (grønne bønner) frost
  • 0,5 kg kartofler
  • 0,5 kg blandede rodfrugter (knoldselleri, pastinak el. persillerødder)
  • 1 et skvæt mælk el. en klat smør hvis du har
  • salt
Rødvinssauce
  • skyen fra stegen
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 oksebouillonterning
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • evt meljævning mel og vand
Instruktioner
Braiseret oksespidsbryst
  1. Læg oksespidsbrystet i et ildfast fad eller i en stegeso/römertopf.
  2. Pil løg og hvidløg, og skræl gulerødderne. Skær det hele i grove stykker og læg det ved oksespidsbrystet.
  3. Hæld rødvin og krydderier ved kødet og grøntsagerne. Læg låg på stegesoen eller pak fadet godt ind i staniol.
  4. Sæt fadet i ovnen og tænd på 150 grader. Lad kødet braiserer i ovnen 4-5 timer.
Tilbehør
  1. Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i grove stykker. Kog dem i usaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og mos det hele til mos med en lille klat smør, et skvæt mælk og smag til med salt.
  2. Damp de grønne bønner til de er møre , i en gryde med lidt letsaltet vand.
Rødvinssauce
  1. Når kødet er færdigt tages det op af fadet og pakkes ind i staniol - lad det hvile i ca. 10 minutter.
  2. Tag rødvinsskyen fra fadet og si grøntsagerne fra.
  3. Opvarm skyen i en gryde sammen med en bouillonterning og 3-4 tsk tomatpure.
  4. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber.
  5. Jævn evt. saucen, hvis du ønsker en lidt tykkere sauce.
  6. Skær kødet i skiver, og servér det med mos, bønner og rødvinssauce.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 20 kr

Del denne opskrift
 

Fuldkornstortilla med krydret oksefyld og salat

Print Recipe
Fuldkornstortilla med krydret oksefyld og salat
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Krydret oksefyld
  • 2 spsk olie til stegning
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 ps fajita grøntsagsblanding, Lækkert og nemt
  • salt og peber
  • evt spidskommen, chili og paprika
Tilbehør
  • 1 pk fuldkornstortillas
  • 1 iceberg fintsnittet
  • 0,5 agurk i skiver
  • 2 tomater i skiver
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
Ingredienser
Krydret oksefyld
  • 2 spsk olie til stegning
  • 4-500 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 ps fajita grøntsagsblanding, Lækkert og nemt
  • salt og peber
  • evt spidskommen, chili og paprika
Tilbehør
  • 1 pk fuldkornstortillas
  • 1 iceberg fintsnittet
  • 0,5 agurk i skiver
  • 2 tomater i skiver
Instruktioner
  1. Opvarm lidt olie på en pande. Brun kødet af og tilføj grøntsagsblandingen. Lad det hele stege ved middelvarme 5-6 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. spidskommen, chili og paprika hvis du vil have mere knald på smagen.
  2. Varm tortillasene enten i ovn eller mikro ovn, vask og snit grøntsagerne og servér det sammen med det krydrede kød.
  3. Retten kan også serveres med guacamole, revet cheddar eller jalapenos.
Del denne opskrift
 

Fyldt spaghettisquash

Print Recipe
Fyldt spaghettisquash
Region Oksekød
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 stk spaghettisquash
  • 2 spsk olie
  • salt
  • 1 ps cheasy mozzarella 13%
Kødsauce
  • 1 spsk olie til stegning
  • 400 g hakket oksekød 3-7% (kan erstattes med svin eller kylling)
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket eller presset
  • 2 gulerødder revet
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 bouillonterning okse el. grøntsag
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Region Oksekød
Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 2 stk spaghettisquash
  • 2 spsk olie
  • salt
  • 1 ps cheasy mozzarella 13%
Kødsauce
  • 1 spsk olie til stegning
  • 400 g hakket oksekød 3-7% (kan erstattes med svin eller kylling)
  • 1 løg finthakket
  • 3 fed hvidløg finthakket eller presset
  • 2 gulerødder revet
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 1 bouillonterning okse el. grøntsag
  • 1 spsk paprika
  • 2 tsk timian
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk Oregano
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær spaghetti squashen over i to halve på den lange led. Skrab kernerne ud og smør indersiden af squashen med lidt olie. Drys til sidst med lidt salt.
  3. Læg squashen med indersiden nedad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 30-35 minutter. Imens de bager, laver du kødsauce.
Kødsauce
  1. Opvarm lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare.
  2. Tilsæt kødet og brun det af.
  3. Tilsæt gulerødder, hakket tomat, tomatpure, bouillonterning og krydderier, og lad saucen simre indtil squashen er færdigbagt. Smag saucen til med salt og peber.
Fyldte spaghettisquash
  1. Brug en gaffel til at skrabe indmaden i squashen løst i trevler. Når du har løsnet det hele, fordeles det jævnt i squash-skallen og kødsaucen fordeles henover.
  2. Slut af med revet mozzarella og bag squashen yderligere 5-10 minutter til osten er smeltet.
  3. Den fyldte spaghetti squash kan evt. serveres med lidt fuldkornsbrød ved siden af.
Recipe Notes

Pris pr person: 18-19 kr

Del denne opskrift
 

Græsk Pastitsio

Print Recipe
Græsk Pastitsio
Region Græsk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 løg i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød 3-7% kan erstattes med hakket kylling eller svin/kalv
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 peberfrugter i fine tern
  • 2 gulerødder revet
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk kanel
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 bouillonterning okse
  • 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
  • salt og peber
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk spsk. hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 50 revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
  • salt
Andet
  • 300 g fuldkornspenne (pasta)
Region Græsk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal personer
Ingredienser
Kødsauce
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 løg i tern
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød 3-7% kan erstattes med hakket kylling eller svin/kalv
  • 2 ds flåede tomater
  • 2 peberfrugter i fine tern
  • 2 gulerødder revet
  • 1 tsk timian
  • 0,5 tsk kanel
  • 2-3 laurbærblade
  • 1 bouillonterning okse
  • 3 spsk balsamico (eller 1 dl rødvin)
  • salt og peber
Bechamelsauce
  • 2 spsk smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk spsk. hvedemel
  • 0,5 liter minimælk
  • 50 revet parmesan
  • 4 æg
  • 1 tsk muskatnød stødt
  • salt
Andet
  • 300 g fuldkornspenne (pasta)
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Kog pastaen i letsaltet vand så den stadig har bid og stil til side.
Kødsauce
  1. Opvarm olie i en gryde og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt kødet og brun det af.
  2. Tilsæt flåede tomater, revet gulerod, peberfrugt i tern samt krydderier, bouillon og balsamico, og lad saucen simre imens du laver bechamelsauce. Smag til med salt og peber (og fjern laurbærbladene).
Bechamelsauce
  1. Smelt smørret eller opvarm olien i en gryde ved middelvarme. Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
  2. Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
  3. Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastitsio
  1. Kom 2/3 af de kogte pastapenne i et ildfastfad. Hæld kødsaucen over pastaen og læg herefter et lag af de sidste pastapenne ovenpå. Slut af med at fordele bechamelsaucen jævnt udover.
  2. Bag pastitsioen i ovnen i ca. 30-40 minutter indtil den er gylden på toppen.
  3. Lad gerne pastitsionen trække i 5-10 minutter inden servering.
Del denne opskrift
 

Taco skaller med krydret oksekød og tomatsalsa

Print Recipe
Tacoskaller med krydret oksekød og tomatsalsa
Antal personer
Ingredienser
Krydret oksekød
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • evt. evt. chili eller cayennepeber efter smag
  • olie til stegning
Tomatsalsa
  • 500 g tomater
  • 1 peberfrugt
  • 2 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie smagsneutral gerne olivenolie
  • 0,5 spsk balsamico
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 tsk basilikum
  • chili efter smag
  • salt og peber
  • evt. en frisk dusk persille hvis du har
Tilbehør
  • 1 pk taco skaller 12 stk
Antal personer
Ingredienser
Krydret oksekød
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • evt. evt. chili eller cayennepeber efter smag
  • olie til stegning
Tomatsalsa
  • 500 g tomater
  • 1 peberfrugt
  • 2 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie smagsneutral gerne olivenolie
  • 0,5 spsk balsamico
  • 0,5 tsk sukker
  • 1 tsk basilikum
  • chili efter smag
  • salt og peber
  • evt. en frisk dusk persille hvis du har
Tilbehør
  • 1 pk taco skaller 12 stk
Instruktioner
Tomatsalsa
  1. Vask og skær tomaterne og peberfrugten i små fine tern. Skræl løg og hvidløg, og hak dem fint.
  2. Bland en dressing af olie, balsamico, sukker og krydderier.
  3. Vend tomat, peberfrugt, løg og hvidløg sammen med dressingen. Smag salsaen til med salt og peber.
  4. Lad gerne salsaen trække i køleskabet 30 minutter.
Krydret oksekød
  1. Hak løg og hvidløg fint. Hæld vandet fra kidney bønnerne og skyl dem grundigt.
  2. Opvarm lidt olie på panden og svits løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt oksekød og kidney bønner og brun kødet. Tilsæt krydderier og smag til med salt og peber.
  3. Lun evt. tacoskallerne i ovnen, og servér dem med oksekød og tomatsalsa. Man kan også servere majs, revet cheddar, guacamole, en klat creme fraiche eller jalapenos ved siden af som tilbehør.
Recipe Notes

Pris pr person: 15-16 kr

Del denne opskrift
 

Krydrede oksefrikadeller

Print Recipe
Krydrede oksefrikadeller
Region Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt en håndfuld persille
Tilbehør
  • 1 portion tabouleh
  • fuldkornspita
Region Oksekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg presset
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • ½-1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
  • evt en håndfuld persille
Tilbehør
  • 1 portion tabouleh
  • fuldkornspita
Instruktioner
  1. Bland alle ingredienserne til farsen sammen og lad farsen trækker 10 minutter i køleskabet.
  2. Rul farsen til små frikadeller og sted dem i lidt olie på en varm pande.
  3. Servér med tabouleh og lune pitabrød.
Del denne opskrift
 

Krydret hakkebøf med grøntsagsrösti og fraichedip

Print Recipe
Krydret hakkebøf med grøntsagsrösti og fraichedip
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Krydrede hakkebøffer
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
Grøntsagsrösti
  • 500 g kartoffel
  • 300 g gulerødder
  • 2 løg
  • 1 squash
  • 2 æg
  • 1 dl mel
  • 2 tsk timian
  • 1,5 tsk salt
  • peber
Fraichedip
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
Krydrede hakkebøffer
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk salt
  • peber
Grøntsagsrösti
  • 500 g kartoffel
  • 300 g gulerødder
  • 2 løg
  • 1 squash
  • 2 æg
  • 1 dl mel
  • 2 tsk timian
  • 1,5 tsk salt
  • peber
Fraichedip
  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
Instruktioner
Grøntsagsrösti
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Skræl gulerødder, løg og kartofler, og vask squashen. Riv grøntsagerne groft på et rivejern.
  3. Læg de revne grøntsager på midten af et viskestykke, vikl det omkring grøntsagerne og vrid så meget væde som muligt ud af dem. Det er vigtigt at vride grøntsagerne på denne måde, da det ikke er muligt at presse nok væske ud med hænderne.
  4. Pisk æggene sammen med timian, salt og peber ,og rør det herefter sammen med grøntsagerne. Tilsæt til sidst melet.
  5. Læg bagepapir på en bageplade. Brug 2 spsk af grøntsagsblanding til hver røsti - form dem til små flade klatter på papiret.
  6. Bag röstierne i ovnen i 20-25 minutter til de er gyldne og let sprøde.
Krydrede hakkebøffer
  1. Bland oksekødet med de øvrige ingredienser og lad det trække lidt.
  2. Form farsen til 4 bøffer og steg dem på panden i lidt olie til de gennemstegte. Krydr med salt og peber.
Hvidløgsdip
  1. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
  2. Servér hakkebøfferne med rösti og hvidløgsdip.
Del denne opskrift
 

Mexicansk lasagne

Print Recipe
Mexicansk lasagne
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 2 løg i tern
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 squash revet
  • 2 gulerødder revet
  • 1 peberfrugt i tern
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning okse el. grøntsag
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili stødt
  • evt. lidt cayennepeber hvis du har
  • salt og peber
  • 12 fuldkornslasagneplader
  • 150 g revet cheddar
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
  • 2 spsk olie
  • 2 løg i tern
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 1 squash revet
  • 2 gulerødder revet
  • 1 peberfrugt i tern
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatpure 140 g
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning okse el. grøntsag
  • 1 ds røde kidneybønner
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk chili stødt
  • evt. lidt cayennepeber hvis du har
  • salt og peber
  • 12 fuldkornslasagneplader
  • 150 g revet cheddar
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vask, skræl og snit grøntsagerne.
  3. Opvarm olien i en stor gryde og svits først løg og hvidløg et par minutter og tilføj herefter kødet, der brunes af.
  4. TIlsæt gulerødder, squash og peberfrugt og svits kort.
  5. Hæld vandet fra kidneybønnerne og tilsæt dem til retten sammen med hakkede tomater, tomatpure, vand, bouillonterning og krydderier.
  6. Lad retten simre i 10 minutter, og smag til med salt og peber.
  7. Samle lasagnen i et stort ildfastfad ved skidtevis at lave lag af sauce og lasagneplader. Slut af med revet cheddar.
  8. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25-30 minutter, til pladerne er møre.
  9. Kan evt. serveres med jalapenos og avocadostykker.
Recipe Notes

Pris pr. person: 15-17 kr

Del denne opskrift
 

Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød

Print Recipe
Køfte (tyrkiske frikadeller) med tyrkisk salat og pitabrød
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Køfte
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 spsk rasp
  • en håndfuld persille
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende
  • 1 tsk salt
  • peber
Tyrkisk salat
  • 4 tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 0,5 bundt persille
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4-8 fuldkornspitabrød
Region Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Køfte
  • 400 g hakket oksekød 3-7%
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpure 70 g
  • 2 spsk rasp
  • en håndfuld persille
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 spsk citronsaft
  • evt. 0,5 æg for at gøre farsen mere sammenhængende
  • 1 tsk salt
  • peber
Tyrkisk salat
  • 4 tomater
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 agurk
  • 0,5 bundt persille
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4-8 fuldkornspitabrød
Instruktioner
Køfte
  1. Riv løg, pres hvidløg og hak persillen fint.
  2. Bland alle ingredienser sammen i en skål til en jævn fars.
  3. Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30. minutter.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Dæk en bageplade med bagepapir.
  6. Form farsen til små aflange frikadelle (pøller) og læg dem på bagepladen.
  7. Bag “frikadellerne” i ovnen i 20 minutter. Har du mulighed for at smide dem på grillen, gør det dem kun endnu mere lækre.
Tyrkisk salat
  1. Skær tomat, agurk og peberfrugt i små tern. Løget skæres i halve skiver og lægges i en skål for sig. Dæk løgene med vand og ½ tsk salt, og lad det trække imens du blander dressing.
  2. Bland saften fra 1 citron sammen olie og lidt salt og peber. Hak persille fint, og vend herefter dressing og persille sammen med grøntsagerne.
  3. Hæld vandet fra løgene og bland løgene i resten af salaten.
  4. Server køftene med salaten og lune pitabrød.
Recipe Notes

Pris pr person: 14-16 kr

Del denne opskrift
 

Sund pariserbøf m. spejlæg og rødbederåkost

Print Recipe
Sund pariserbøf m. spejlæg og rødbederåkost
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
Pariserbøf
  • 400 g hakket oksekød 3-6%
  • 4 skiver fuldkornstoast
  • 4 æg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 løg i tern
  • evt. revet peberrod hvis du har
  • salt og peber
  • olie til stegning
Rødbederåkost
  • 200 g rødbeder
  • 0,5 knoldselleri ca. 200 g
  • 2 æbler
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt
Region Dansk, Oksekød
Forberedelses tid 30 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Antal personer
Ingredienser
Pariserbøf
  • 400 g hakket oksekød 3-6%
  • 4 skiver fuldkornstoast
  • 4 æg
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk sennep gerne dijon
  • 1 løg i tern
  • evt. revet peberrod hvis du har
  • salt og peber
  • olie til stegning
Rødbederåkost
  • 200 g rødbeder
  • 0,5 knoldselleri ca. 200 g
  • 2 æbler
  • 1,5 dl fraiche 5%
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk sukker
  • salt
Instruktioner
Rødbederåkost
  1. Skræl og riv rødbeder, æbler samt selleri til råkost. Rør en dressing af fraiche, mayo, citronsaft, sukker og salt. Vend råkosten i dressingen og smag til med salt. Lad rødbederåkosten trækker i køleskabet indtil den skal bruges.
Pariserbøf
  1. Skræl og hak løget i fine tern.
  2. Rør oksefarsen med ketchup og sennep, og form 4 bøffer. Krydr med salt og peber.
  3. Steg bøfferne i lidt olie på en pande. Hold bøfferne varme i lidt stanniol imens du steg spejlæg og rister toast.
  4. Rist toastbrødet gyldent og sprødt på brødristeren. Slå æggene ud på panden til spejlæg og steg dem på panden. Krydr med salt og peber.
  5. Placer toastbrødet på en tallerken og top med, først bøf, og dernæst spejlæg. Server pariserbøfen med rå løg i tern samt rødbederåkost.
Recipe Notes

Pris pr person: ca. 13 kr

Del denne opskrift