Hokkaidosuppe m. ristet bacon
Forberedelses tid
10minutter
Tilberedningstid
20minutter
Forberedelses tid
10minutter
Tilberedningstid
20minutter
Ingredienser
  • 1 hokkaido græskarca. 1 kg
  • 3 løg
  • 500g knoldselleri
  • 3fed hvidløg
  • 2tsk timian
  • 1liter vand
  • 1 bouillonterning
  • 2,5dl oma madlavningsfløde 4%
  • olie
  • 1 pk bacontern
  • Tilbehør: fuldkornsbaguette
Instruktioner
  1. Hokkaidoen vaskes og skæres over. Fjern kernerne med en ske og skær den i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
  2. Knoldselleri skrælles og skæres i grove tern.
  3. Svits hvidløg og løg i lidt olie i en stor gryde.
  4. Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det stege i 5 minutter, hvorefter vand og bouillon hældes ved.
  5. Det hele skal simre ved svag varme til grøntsagerne er møre, hvorefter suppen blendes. Tilsæt madlavningsfløde og rør rundt.
  6. Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt. lidt vand hvis du vil have suppen lidt tyndere.
  7. Rist bacontern sprøde på en pande.
  8. Server suppen med den sprød bacon og lun baguette (og evt. en klat creme fraiche hvis du har).
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr