Kyllingelasagne
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
40minutter
Forberedelses tid
25minutter
Tilberedningstid
40minutter
Ingredienser
Kødsauce
  • 450g hakket kyllingmax 10% fedt
  • 3 gulerødderrevet
  • 2 løgfinthakket
  • 2fed hvidløg
  • 2ds hakkede tomater
  • 2dl vand
  • 1 squashrevet
  • evt. peberfrugt el. auberginei tern
  • 1spsk Oregano
  • 1tsk timian
  • salt og peber
  • 2tsk paprika
  • 1 bouillonterningkylling el. grøntsag
  • 12 fuldkornslasagneplader
Bechamelsauce
  • 5dl minimælk
  • 2,5spsk hvedemel
  • 1spsk olie eller smør
  • 0,5tsk muskatnød stødt
  • salt og pebet
  • 0,5ps revet ostmax 17% fedt, ca. 75 gram
Topping
  • 0,5ps revet ostmax 17% fedt, ca. 75 gram
Instruktioner
Kødsauce
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kyllingog brun kødet godt.
  3. Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsager.
  4. Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.
Bechamelsauce
  1. Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
  2. Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Lasagne
  1. Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.
  2. Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.