Ovnstegte BBQ kyllingelår samt flødekartofler med blomkål og porre
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
1time
Forberedelses tid
20minutter
Tilberedningstid
1time
Ingredienser
Kyllingelår
  • 1kg kyllingelår m. BBQovnklare
Flødekartofler
  • 0,5 kg kartofler
  • 1 blomkål
  • 2 porrer
  • 4dl minimælk
  • 250ml oma madlavningsfløde 4%
  • 1fed hvidløg
  • 1tsk muskatnødstødt
  • jævningmel og vand
  • salt og peber
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader
Flødekartofler
  1. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver. Blomkålet vasket og skæres ud i små buketter. Porrerne rengøres og skæres ud i tynde skiver.
  2. Opvarm mælk og madlavningsfløde i en gryde sammen med muskatnød, hvidløg, salt og peber.
  3. Varm det igennem og jævn saucen med lidt mel og vand. Smag til med salt og peber.
  4. Fordel kartofler, blomkål og porrer i stort ildfastfad, og hæld derefter flødeblandingen over.
  5. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time til kartoflerne er møre.
Kyllingelår
  1. Kom bakken med kyllingelår i ovnen samtidig med kartoflerme, og bag dem i ca. 1 time (som anvist på pakken). Husk at fjerne emballagen!
  2. Servér kyllingelår sammen med flødekartoflerne.