Kog pastaen som anvist på pakken i letsaltet vand.
Imens pastaen koger skæres grøntsagerne i mundrette stykker og der laves bechamel sauce.
Bechamelsauce
Lav en jævning af 1 dl vand og mel. Bring mælken i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
Tilsæt revet ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Pastafad
Fordel den kogte pasta, skinketern og grøntsagerne i et ildfast fad.
Hæld sauce over og drys med resten af osten.
Gratiner pastafadet i ovnen i ca. 20 minutter til osten er gylden. Servér.
Tip: Har du grøntsagsrester der skal bruges kan de fleste grøntsager bruges i fadet. Jeg laver tit fadet ala køleskab for at få brugt rester, og elsker at bruge tomater, porrer, ærter, gulerødder, kål, osv.