Rodfrugtsuppe m. timian og rugbrødscroutoner
Forberedelses tid
10minutter
Tilberedningstid
25minutter
Forberedelses tid
10minutter
Tilberedningstid
25minutter
Ingredienser
  • 500g kartofler
  • 3store gulerødder
  • 3 løg
  • 600g pastinakker el. persillerødderbland gerne
  • 1liter vand
  • 3tsk timian
  • 3fed hvidløg
  • 1 bouillonterninghøns el. grøntsag
  • salt og peber
  • 2,5dl oma madlavningsfløde 4%
Rugbrødscroutoner
  • 5skiver rugbrød
  • 2spsk olie smagsneutral
  • 2tsk salt
Instruktioner
  1. Skræl kartofler, gulerødder, rodfrugter, hvidløg og løg, og skær dem i grove stykker.
  2. Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med vand, bouillon og krydderier. Lad grøntsagerne koge i 35-40 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan du lave rugbrødscroutoner.
  3. Blend suppen i gryden med en stavblender. Tilføj madlavningsfløde og varm suppen igennen – tilsæt evt. mere vand hvis du synes suppen er for tyk. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere timian.
  4. Rugbrødscroutoner Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
  6. Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde – rør evt i ternene undervejs.
  7. Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner.
Recipe Notes

Pris pr. mand: ca. 6 kr